Dalić: Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, 11. studenog s Maltom u gostima, te u nedjelju, 14. studenoga s Rusijom u Splitu.

Dalić se osvrnuo na popis i najavio završnicu kvalifikacija u kojima Vatreni trebaju dvije pobjede za izravan plasman u Katar.

“Nema razloga za značajne promjene, ova ekipa je zaslužila povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom. Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima”, naglasio je izbornik.

Izravan plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije. U play-offu za Svjetsko prvenstvo sudjelovat će deset drugoplasiranih reprezentacija iz kvalifikacija, te dvije najbolje reprezentacije iz Lige nacija, koje nisu u svojoj skupini kvalifikacija zauzele neko od prva dva mjesta.



Tih 12 reprezentacija će biti podijeljeno u tri skupine po četiri ekipe, a samo će pobjednici putovati na SP. Na svakom turniru će se igrati polufinale i finale.

POPIS REPREZENTATIVACA:

Vratari: Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town), Ivo Grbić (Lille)

Obrambeni: Domagoj Vida (Besiktas), Dejan Lovren (Zenit), Borna Barišić (Rangers), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham United), Luka Ivanušec (Dinamo), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo), Marko Livaja (Hajduk)

 

Pretpozivi: Lovre Kalinić (Hajduk), Mile Škorić (Osijek), Filip Uremović (Rubin Kazan), Antonio Mirko Čolak (Malmo), Kristijan Lovrić (Gorica), Nikola Moro (Dinamo Moskva)

Komentari