Dalić: Moramo standardizirati ekipu, ne razumijem napade na Kovačića

Srdjan Vrancic / CROPIX

“Želim čestitati dečkima na borbenosti i htijenju, oni su danas zaista pokazali srce, igrali su dobro i stvarno mi je žao što nisu nagrađeni za to. Ostali smo u elitnoj skupini Lige nacija, ali ne svojom dobrom igrom već su se rezultati tako poklopili,” kazao je izbornik Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji nakon poraza od Portugala.

Izbornik je naglasio kako će u idućem periodu biti najvažnije standardizirati ekipu.

“Moramo standardizirati ekipu, moramo popraviti igru obrani, biti kompaktniji, puno agresivniji. To je ono što nam nedostaje. Imamo kvalitetu prema naprijed i uvijek ćemo zabiti. Imamo kvalitetu i igrače, samo trebamo malo više vremena. Garantiram da ćemo biti konkurentni i u kvalifikacijama za SP, ali i na EP-u.”

Istaknuo je kako je crveni karton Rogu okrenuo utakmicu.



“Ta je situacija uvelikome okrenula utakmicu, posebno jer je Portugal odmah zabio. Dogodi se takva greška. Rog je odigrao dobro, žao mi je što je dobio crveni karton. Veseli me što se nije osjetilo na našoj igri”.

Komentirao je i podatak kako su “Vatreni” u šest utakmica primili čak 16 golova.

“Previše primamo golova. Moram istaknuti kako smo igrali protiv najboljih ekipa, Ronalda, Mbappea, ali nisam zadovoljan što primamo kao na traci, to moramo popraviti”.

Još jednom je ponovio kako je igra hrvatske vrste trpi kada nema Marcela Brozovića.

“Kada nema Brozovića u velikom smo problemu. Probali smo više igrača na toj poziciji, danas je priliku dobio Rog koji na toj poziciji igra u Cagliariju. Imamo još Badelja i Bašića i tko će od njih do ožujka biti najstandardnijih taj će biti drugi defanzivni vezni”, kazao je.

Otkrio je i zašto je otvorio utakmicu bez klasničnog napadača.

“Danas smo igrali bez klasničnog napadač jer nisu u optimalnoj formi. Kada ih nemamo onda se prilagođavamo, nije to bilo loše. Kada dođu Rebić i Kramarić imat ćemo slatkih briga”.

Pohvalio je dvostrukog strijelca Matea Kovačića istaknuvši kako mu nisu jasne kritike koje su posljednjih tjedana bile upućene prema veznjaku Chelsea.

“Mi smo napali Kovačića, zar je to normalno? Zar imamo 100 Kovačića? Pa nisu u Chelsea ludi kada su ga doveli. Lako je sve kritizirati kada sjediš u fotelji. Ne mogu razumjeti te napade. Dečko pošteno radi svoj posao, a bolje igra kada je bliže golu”, istaknuo je Dalić.

Kazao je kako ga strani treneri nisu zvali kako bi poštedio njihove igrače u ovom ubitačnom ritmu.

“Nisam imao takvih slučajeva. Pokušavam biti korektan, ali ovo je reprezentacija. To nije problem izbornika, već kalendara”.

Nije propustio čestitati izborniku U-21 reprezentacije Igoru Bišćanu i igračima plasman na EURO.

“Čestitam im na velikom uspjehu. Imamo i tamo mladih igrača koji bi imali kod nas mjesta, ali bio je dogovor da igraju za U-21 reprezentaciju”.

Oba dva gola za hrvatsku vrstu zabio je Mateo Kovačić kojem je ovo bio 63. nastup u “najdražem dresu”. Prvi i do sada jedini gol zabio je u prijateljskom susretu protiv Gibraltara u lipnju 2015.

“Do sada nisam zabio puno golova za reprezentaciju, ali mi smo kolektiv i uvijek gledam nogomet kao momčadski sport”, kazao je veznjak Chelsea prokomentiravši konačan rezultat.

“Nažalost, primili smo tri glupa gola. Imali smo i crveni karton, međutim, barem smo ostali u Ligi A. Nadam se da ćemo sljedći put odigrati bolje”.

Komentari