Dalić: Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu i pozivam navijače da podrže reprezentaciju

Hrvatska nogometna reprezentacija je ostvarila najuvjerljiviju pobjedu u gostima u povijesti bap u utakmici koja je svojevrsna uvertira u veliki obračun s Rusijom na Poljudu za prvo mjesto u skupini H i osiguranje plasmana na Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

„Najvažnija su tri boda koja smo htjeli osvojiti, moram čestitati igračima na angažmanu i pristupu cijelu utakmicu. Dali su maksimum od prve minute i to je rezultiralo rezultatom 7:1. Rekao sam da je sve u njihovim glavama. Bilo je jako dobro, rezultat je takav, kakav je. Tri boda su najbitnija, dobili smo ono što smo priželjkivali, spektakl u Splitu“, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Naglasio je da Vatrene u nedjelju očekuje spektakl i da je važno pripremiti se za taj susret kako ne bi izgorjeli u atmosferi.

„Kad igraš nogomet, živiš za takve utakmice. Kao što sam rekao u najavi, ono što ćemo doživjeti u nedjelju doživiš jednom ili dva puta u karijeri. Bez obzira na velike klubove, to je tvoja država, ponos, emocija, strast, zastava, domoljublje, to nema cijene. Moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu da ne izgorimo u svemu tome, ali pokazale su i Mađarska i Slovenija da mi igramo još bolje pod takvim pritiskom. Pozivam navijače da podrže hrvatsku reprezentaciju, zahvaljujem i svima ovima koji su došli ovdje na Maltu, to su pravi, istinski navijači Hrvatske“, zaključio je izbornik.


Komentari