Dalić: Moramo biti favoriti na Poljudu pred svojim navijačima, možda je ovo i najteža utakmica

screenshot

U utorak se na splitskom Poljudu igra utakmica između Hrvatske i Slovenije. Susret počinje u 20,45 sati.  

Hrvatski nogometni reprezentativci obavljaju zadnje pripreme za domaći kvalifikacijski susret za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. godine protiv Slovenije.

Nakon uspjeha kod Slovačke hrvatski igrači traže drugu pobjedu u nizu.

Izbornik Zlatko Dalić je na službenoj konferenciji za novinare rekao kako “moramo biti favoriti na Poljudu, pred svojim navijačima”.


“Možda će nam ovo biti i najteža utakmica jer je treća unutar sedam dana, a Slovenija je agresivan i vrlo borben suparnik. Uostalom, Slovenija nas je već pobijedila i ako ne pokažemo energiju trčanja iz Bratislave i Moskve bit će nam jako teško”, rekao je Dalić.

Dodao je kako uopće ne sumnja u motiv.

“Nosit će nas publika i vjerujem da ćemo pobijediti. Na koji način manje je važno. Samo su bodovi važni u ovom trenutku. Neće biti lako jer nam nema Livakovića na vratima. Neće biti ni Modrića i Budimira, a upitnik je kraj Gvardiola. Inače, nisam sklon silovati neke stvari u koje nisam baš siguran. Idemo u utakmicu samo sa zdravim i spremnim igračima”, istaknuo je izbornik.

Rekao je kako “neće puno mijenjati ni izmišljati jer nemaju što”.

“Mogu reći da će od prve minute zaigrati Livaja, njemu sam to rekao već prije nekoliko dana. Od njega očekujem prevagu. Neki igrači su igrali puno u zadnje vrijeme, poput Sose, Juranovića ili Lovrena. Malo me strah početi utakmicu s takvim igračima koji imaju mnogo minuta iza sebe. Više ću znati nakon posljednjeg treninga”, naglasio je.

Govorio je o taktici i planovima te rekao kako će “Slovenci igrati koliko im mi dopustimo i kako se postavimo”.

“Kada smo igrali presing protiv Rusije i Slovačke također nismo suparniku dali da se razigra. Opet je jako bitno da kvalitetno reagiramo na drugu loptu. Znamo da moramo ostvariti dobar rezultat, a u svemu je jako važna podrška naših navijača. Sjećamo se Mađarske na Poljudu i te atmosfere. To je za naježiti se. Očekujemo podršku, a mi ćemo se zahvaliti s osvojena tri boda”, zaključio je Dalić.

Komentari