Dalić: Lijepo bi bilo ovaj ciklus Lige nacija završiti dobrim rezultatom i pobjedom prije Svjetskog prvenstva

Ronald Goršić/Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija u nedjelju u Beču protiv Austrije igra posljednju utakmicu u skupini 1 elitnog razreda Lige nacija.

Osim što ih pobjeda vodi na Final Four, Vatreni u dvoboju s Austrijancima imaju i dodatni motiv – uzvratiti im za težak poraz 0:3 u Osijeku na otvaranju Lige nacija. Susret je najavio izbornik Zlatko Dalić.

Odlazak na Final Four bio bi sjajan poticaj prije Svjetskog prvenstva u Kataru.

– Imamo veliku šansu koju smo sami izborili, a najvažnije je da mi sami o sebi odlučujemo i ne ovisimo o nikome drugome, ali taj posao moramo i odraditi. Sutra nas očekuje teška utakmica i pokušat ćemo je dobiti. Lijepo bi bilo ovaj ciklus Lige nacija završiti dobrim rezultatom i pobjedom prije Svjetskog prvenstva, ali i da se desi nešto drugo neće nas puno poremetiti jer mi se moramo spremati za SP. Mislim da smo na dobrom putu, rekao je izbornik.



Sastav u odnosu na Dansku?

– Bit će promjena u sastavu. Naš prvi i osnovni cilj je plasirati se na Final Four, a drugi je da isprobamo neke igrače, jer poslije ovog više nema prijateljskih utakmica. Napravit ćemo neke promjene u zadnjem redu i fazi napada. Erlić se vratio treninzima, vidjet ćemo koliko je pametno koristiti ga sutra, nije ga bilo četiri tjedna, moramo paziti da ne bude novih ozljeda. Šutalo je dobio udarac u gležanj, vidjet ćemo. Promjena će svakako biti i osvježit ćemo ekipu.

– Imamo na popisu četiri napadača – Kramarić, Livaja, Petković, Budimir. Moramo tražiti rješenje, treba nam robustan napadač, koji radi agresiju, ovisi o tome što želimo igrati. Vjerujem da će netko od njih dobiti svoju šansu.

Hrvatska je korak do polufinala Lige nacija, stvorila se velika euforija.

– Ne smije nas ništa zavarati. Moramo ostati skromni, na nogama, mi smo pokazali kvalitetu i dobru igru, ali to nas ne smije zavarati. Moramo biti još bolji i kvalitetniji, imamo širinu i igrače koji to mogu. Sve ću napraviti da to smirim, toga ne smije biti, ne smijemo si dopustiti luksuz opuštanja.

Komentari