Dalić: Hrvatska je na SP u Rusiji živjela najljepše trenutke svoje povijesti

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas slavi 55. rođendan.

Na klupu Vatrenih sjeo je 7. listopada 2017. godine nakon što je Hrvatski nogometni savez smijenio Antu Čačića uoči dvoboja posljednjeg kola skupine I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. protiv Ukrajine u Kijevu.

Osigurao je tada Dalić s Hrvatskom doigravanje te se plasirao na Svjetsko prvenstvo. U Rusiji su uslijedili najljepši dani hrvatskog nogometa i osvajanje srebrne medalje.

“Kad čovjek sada gleda te slike… stvarno je to bilo nešto fantastično i neopisivo. Hrvatska je živjela najljepše trenutke svoje povijesti, bila najsretnija država na svijetu, ljudi su uživali i veselili se. I to je donio nogomet. Što se mene tiče, te emocije neće nikada proći, jer svi mi koji smo bili tamo, kao igrači, treneri, navijači, imamo uspomenu na cijeli život”, prisjetio se Dalić jednom prilikom za HRT.



Ukupno je vodio 52 utakmice, ima 26 pobjeda, 10 remija i 16 poraza. U prosjeku reprezentacije pod njim zabija 1.77 golova, a prima 1.44. U svojih više od 1400 dana na klupi koristio je 61 igrača, a najviše nastupa imao je Ivan Perišić (49) koji je u tom periodu i najefikasniji igrač s 15 golova i osam asistencija.

Dalić s reprezentacijom ima ugovor do kraja 2022. godine, odnosno do Svjetskog prvenstva u Kataru kojeg će Hrvatska izboriti ako u posljednja dva kola kvalifikacija pobijedi Maltu i Rusiju. Vatreni prvo 11. studenog gostuje kod Malte, a zatim četiri dana kasnije Rusija stiže na Poljud.

Komentari