Curtis Blaydes razbio Volkova. Potvrdio je da je prvi u redu nakon Ngannoua za borbu protiv Miočića

Curtis Blaydes slavio je protiv Alexandera Volkova u glavnoj borbi UFC on ESPN večeri u Las Vegasu. Razor je upisao pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, a takavom se ishodu malo tko nadao.

Čim su teškaši u pitanju gotovo većina očekuje da će meč završiti nokautom, pogotovo kada imamo dvojicu strašnih nokautera u oktogonu. Blaydes je 14 od svojih 17 pobjeda upisao nokautom, a Volkov 20 od 31 pobjede.

No, vjerojatno u manjem strahu od nokauta, ali i činjenice da je daleko bolji u parteru, Blaydes se odmah na početku meča bacio u noge visokom Rusu i krenuo ga rušiti. Radio je to tijekom gotovo cijelog meča, a manjih problema imao je tek u petoj rundi kada je ostao bez snage.

Volkov je u završnici uputio nekoliko opasnijih udaraca, koji su malo uzdrmali Blaydesa, no osim toga američki je borac bio daleko bolji i čudo je kako je Volkov uspio preživjeti sve što je na njega bacio Blaydes.



The Razor je sada definitivno potvrdio status prvog kandidata za napad na pojas UFC prvaka, odmah nakon Francisa Ngannoua koji čeka pobjednika Stipe Miočića i Daniela Cormiera. Njihov treći meč dogodit će se 15. kolovoza.

Blaydesa možda još jedna borba dijeli od napada na titulu, naravno ako u tom meču protiv bilo kojeg suparnika upiše pobjedu i nastavi pobjednički niz koji je sada na četiri pobjede.

Pobjeda Josha Emmetta

Jednu od najboljih borbi godine vidjeli smo u sunaslovnom okršaju Josha Emmetta i Shanea Burgosa u perolakoj kategoriji. Emmett je odnio pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom, no taj meč je sadržao sve potrebno da zadovolji i najzahtjevnije MMA fanove.

Emmett je u prvih 15 sekundi borbe vjerojatno potrgao križne ligamente u koljenu, što je nakon borbe i otkrio Jonu Aniku. Unatoč tome nastavio se boriti još 14 minuta i 45 sekundi, te je doslovno prebio svog suparnika i bio na pragu da ga nokautira.

U nekoliko ga je navrata poslao u nokdaun, ali se Burgos uvijek uspio izvući, odnosno preživiti brutalne napade Josha Emmetta. Ovaj 35-godišnjak je upisao 16. pobjedu svoje karijere i nakon meča je poručio da mu je želja boriti se za titulu, koju trenutno u svom vlasništvu drži Australac Alexander Volkanovski, piše Gol.hr.

Komentari