ČOVJEK OD VJERE Messi primio dres s papinim potpisom

Foto: Twitter

Argentinska nogometna zvijezda, igrač francuskog PSG-a Lionel Messi, primio je dres s autogramom pape Franje nakon što mu je dao svoj, objavio je u ponedjeljak sportski ured Vatikana.

Napadač PSG-a je u nedjelju primio dres iz ruku monsinjora Emmanuela Gobilliarda, pomoćnog biskupa Lyona i izaslanika Svete stolice na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, navodi se u priopćenju Athletica Vaticana.

“Čovjek od vjere, Messi mi je povjerio koliko je to važno za njega. Zajedno smo molili”, napisao je na svom Twitteru Gobilliard uz fotografiju na kojoj stoji uz argentinskog nogometaša koji u rukama drži žuti dres.

“Razmjena dresova između Pape i argentinske zvijezde je sada završena”, dodaje Athletica Vaticana. Naime, u listopadu je premijer Jean Castex predao papi Franji dres u bojama PSG-a s brojem 30 i Messijevim potpisom.

Papa Franjo, Argentinac, veliki je obožavatelj nogometa i od djetinjstva je navijač kluba San Lorenzo iz Buenos Airesa, zahvalio je Messiju i pozdravio njegovu jednostavnost.

Messi i Jorge Bergoglio, koji je postao papa u ožujku 2013., susreli su se u kolovozu iste godine u Vatikanu, prenosi Direktno.

 

Komentari