Cosmi najavio dvoboj s Hajdukom: Rijeka jednostavno ne može igrati na ovoj razini i moramo dignuti mentalno stanje momčadi

DAMIR SKOMRLJ Cropix

U srijedu Rijeka gostuje kod Hajduka u zaostalom susretu drugog kola SuperSport HNL-a.

U Jadranskom derbiju na Hajdukovoj će klupi debitirati novi trener Mislav Karoglan, a na drugoj strani Riječani, koji su u prošlom kolu izgubili 0:3 od Osijeka kod kuće, će pokušati iznenaditi i odlijepiti se od posljednjeg mjesta na ljestvici.

– Još prije dolaska u Rijeku znao sam da i za Rijeku i za Hajduk ovo nije obična utakmica. Rekao bih da je više od obične, prvenstvene utakmice, rekao je trener Rijeke Serse Cosmi.

Rijeka je ove sezone smijenila već dva trenera i pred Cosmijem je jako težak zadatak:



– Vraćanje mentaliteta i karaktera, prepoznatljivosti momčadi je osnova, baza od koje moramo krenuti. Rijeka jednostavno ne može igrati na ovoj razini na kojoj sada igra. Sve ovo je premalo i moramo dignuti mentalno stanje momčadi, natjecateljski naboj i samopouzdanje, i to ne malo nego jako puno, kaže Talijan i nastavlja:

– Nemoguće je zamisliti momčad koja nema karakter, koja ne trči, koja ne daje natjecateljski duh do maksimuma. Upravo u ovoj situaciji, gdje nemate bodova na ljestvici, morate dati sve od sebe. To je osnova. Razgovarao sam s igračima, igrači su razgovarali između sebe i dao sam do znanja koji su moji ciljevi, a to je da izvučemo maksimum iz ove dvije utakmice.

Najavio je promjene:

– Nakon toga podvući ćemo crtu, nakon stanke imat ću potpuni uvid u momčad i cjelokupnu situaciju i garantiram da će u momčadi ostati samo oni koji mogu dati maksimum na terenu.

Komentari