Čilić tražio više novaca za US Open i dobio žestok odgovor: Doslovno ne možemo

Damir Krajac / CROPIX

US Open mogao bi biti prvi Grand Slam turnir koji će se održati ove sezone, a to u doba pandemije potencijalno podiže troškove organizacije. U raspravi je sudjelovalo više tenisača, a jedan od njih bio je i Marin Čilić koji je – zahtijevao više novca…

New York Times i njegov novinar Christopher Clarey donose odgovor Hrvatu, a koji je tražio više jer igrači i riskiraju više u Americi koja je rizičnija od europskog tla u ovome trenutku.

“Mi ćemo ući u još veća dugovanja kako bismo organizirali turnir. Naši prihodi su skroz uništeni ove godine. Upravo smo u ponedjeljak otpustili neke ljude. Čak 130 njih je ostalo bez posla i ne možemo povećati prihode. Doslovno ne možemo”, odgovorio mu je Patrick Galbraith, predsjednik USTA, Američkog teniskog saveza, a koji je organizator posljednjeg Grand Slam turnira sezone.

 



U raspravi (video-poziv) sudjelovalo je 400 tenisačica i tenisača, a neki od njih, poput Novaka Đokovića, predložili su nastavak sezone od 15. rujna, odnosno nakon zacrtanog US Opena. Zabrinuta je i Simona Halep:

“Znam da se svi tamo trude ne bi li organizirali turnir, ali mislim da bismo mi trebali više razmišljati o zdravlju i dugoročno o našim karijerama”.

Organizatori su spremni organizirati turnir bez gledatelja, bez skupljača loptica (maloljetnih), ograničiti broj osoblja, no čini se da igrači nisu impresionirani, pišu Sportske Novosti.

Komentari