Čilić se oprostio od turnira. Poražen je na startu turnira u Acapulcu

Marin Čilić/Twitter

Hrvatski tenisač Marin Čilić oprostio se od nastupa na ATP turniru u Acapulcu već u prvom kolu.

Čilića (ATP – 45.) je sa 7:5, 6:2 svladao 92. igrač svijeta Sebastian Korda. Dvadesetogodišnjem Amerikancu, 92. s ATP ljestvice, trebalo je sat i 41 minutu za pobjedu u njihovom prvom međusobnom ogledu.

Imao je hrvatski tenisač priliku dobiti prvi set u kojemu je oduzeo servis Kordi u šestom gemu za vodstvo od 4:2, a potom je poveo i sa 5:2. No, Korda je odigrao bez respekta prema 12 godina starijem Čiliću te s pet uzastopnih gemova osvojio prvu dionicu sa 7:5.

 



Ni početak drugog seta nije bio obećavajući za hrvatskog tenisača, jer je Korda odmah napravio break. U neuobičajenom meču uslijedila su još četiri gema u kojima su obojica igrača gubila svoje servise. Korda je pri vodstvu od 3:2 potom uspio dobiti gem na svoj servis, ali i sljedeća dva gema pri čemu je još jednom uzeo servis Čiliću za konačnih 6:2 u drugom setu i prolazak u osminu finala.

Čilić je bio jedini hrvatski predstavnik u Acapulcu u pojedinačnoj konkurenciji. Na turniru će nastupiti i u paru s Austrijancem Oliverom Marachom, a nastup u parovima očekuje i Franka Škugora čiji je partner Amerikanac Austin Krajicek.

Komentari