Čilić se oglasio nakon poraza: Ovo nije kraj, bit će još prilika

Foto: Instagram

Ovo nije kraj, bit će još prilika, kazao je nakon poraza u polufinalu Roland Garrosa najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić.

Ćilić neće igrati u finalu Roland Garrosa u Parizu nakon što je u polufinalu izgubio od Norvežanina Caspera Ruuda s 6-3, 4-6, 2-6, 2-6 nakon dva sata i 57 minuta igre.Osmi tenisač svijeta Ruud će u svom prvom grand-slam finalu igrati u nedjelju protiv Španjolca Rafaela Nadala, kojemu je Nijemac Alexander Zverev predao zbog ozljede zgloba u drugom setu kod rezultata 7-6 (8), 6-6 za Nadala.Ulaskom u polufinale Čilić je ostvario svoj najveći uspjeh na Roland Garrosu, a na putu do polufinala glatko je svladao drugoga igrača svijeta Rusa Daniila Medvjedeva.

“Igram dobro, dobro se osjećam na terenu. Danas je očito bilo nesretno i pomalo tužno i razočaravajuće završiti turnir u ovom trenutku”, rekao je Čilić. “Za mene se putovanje nastavlja i nadam se da će biti još ovako sjajnih turnira za mene. Moram reći da je moja forma u posljednjih nekoliko tjedana bila vrlo strmoglava. Počeo sam se osjećati sjajno na terenu, povezao sam sada pet, šest mečeva koji su bili na jako, jako na visokoj razini. I dio meča večeras je također bio prilično dobar”, kazao je Čilić, koji će u ponedjeljak s 23. doći na 17. mjesto ATP ljestvice.

Ruud je bio presretan zbog najveće pobjede u karijeri.



“Bio bio je to stvarno sjajan obračun, nisam dobro počeo, ali i Marin je odigrao odlično. On je poznat kao igrač koji jako udara lopticu, pa sam morao ući u teren i uzvratiti. Bio sam previše defenzivno nastrojen u prvom setu, a onda sam se nakon prvog breaka u drugom setu samo opustio. Igrao sam najbolji tenis ove godine, bio agresivan i dobro servirao, tako da sam jako zadovoljan nastupom”, rekao je tenisač iz Osla nakon meča.

Ruud nikada prije ovogodišnjeg Garrosa nije igrao u četvrtfinalu, a u Parizu je napravio dva velika koraka naprijed. U finalu ga čeka Nadal s kojim se dosad nije saatajao i koji je u glavnom gradu Francuske slavio čak 13 puta i nikad nije izgubio u finalu.

“U finalu ću igrati protiv svog uzora”, prisjetio se Ruud, nakon što je neko vrijeme proveo trenirajući upravo na Mallorci u Nadalovoj akademiji. “Uzbuđen sam. On je posljednji od velike trojice protiv kojih još nisam igrao. Bit će to sjajno igrati protiv njega. Nadam se da ćemo svi uživati ??u finalu”.

Komentari