Čilić preokretom slavio protiv Džumhura

Damir Krajac / CROPIX

Marin Čilić (ATP – 41.) plasirao se u osminu finala ATP turnira u Moskvi svladavši u prvom kolu bosanskohercegovačkog tenisača Damira Džumhura (ATP – 137.) 6:7 (4), 6:1, 6:1.

U prvom setu nijedan tenisač nije izgubio početni udarac, tek je Džumhur dozvolio Čiliću tri break prilike, ali sve ih je spasio. Odluka je pala u trinaestoj igri gdje je s dva mini breaka Džumhur poveo, jednog je Čilić uspio vratiti, no na servisu završava tie-break BiH tenisač sa 7-4.

Preokret je počeo u drugom setu, Čilić je napravio tri breaka, a spasio je dvije break prilike koje je dozvolio protivniku. U trećem setu u trećem gemu Čilić spašava jednu break priliku, a odmah kasnije oduzima i servis protivniku. Do kraja meča napravio je još jedan break te sigurno slavio nakon jednog sata i 50 minuta igre.

Hrvat će u sljedećem kolu dvoranskog turnira, kojeg je osvojio dva puta u karijeri, igrati protiv boljeg iz susreta Tommyja Paula i Michaela Ymera.



Bio je ovo njihov drugi međusobni okršaj i druga Čilićeva pobjeda. U Moskvi nastupa i Borna Gojo kojeg u susretu prvog kola čeka ogled protiv Australca Jamesa Duckwortha, 52. igrač svijeta.

Komentari