Čilić osvojio pet gemova u nizu i pobijedio šestog nositelja

Ronald Gorsic / CROPIX

Hrvatski tenisač Marin Čilić je u osmini finala ATP turnira u Sankt Peterburgu sa 6:4, 6:7 (1) i 6:4 pobijedio šestog nositelja, domaćeg tenisača Karena Hačanova, nakon dva i pol sata igre.

U prvom setu Marin je propustio “break-loptu” u četvrtom gemu, kad je poveo na suparnikovom servisu 30:40, a onda je kod vodstva 5:4 poveo 0:40. Hačanov se privremeno izvukao, spasivši pritom čak tri “break” i set-lopte, no četvrtu je Čilić iskoristio.

 

Drugi set počeo je loše za Međugorca, koji je odmah ispustio svoj početni udarac, ali je u četvrtom gemu izjednačio omjer na 2:2, a potom se u petom na svom servisu othrvao “napadu” Rusa (30:40). Nakon toga nije više bilo prijetnji ničijem početnom udarcu do 6:6 i “tie-breaka”, u kojemu je Hačanov ekspresno poveo 5-0 i dobio tu 13. igru sa 7-1, izborivši treći set i zaustavivši Hrvatov pozitivni momentum.



 

Ipak, u trećoj dionici Marin je, iako je Hačanov poveo s 1:4, uspio uzvratiti s dva “breaka”, povesti s 5:4 i potom petim uzastopnim osvojenim gemom izboriti plasman u četvrtfinale.

 

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Čilića (ATP – 35) protiv 30. tenisača svijeta, prvi put ga je pobijedio na Masters 1000 turniru u Cincinnatiju 2018. godine.

 

Čilić, koji će u četvrtfinalu igrati protiv boljega iz dvoboja Španjolca Bautiste Aguta i Amerikanca McDonalda, skupio je danas 15 aseva i imao 62 posto prvoga servisa.

Komentari