Čilić: Bornin bod nam je najvažniji za cijeli susret

Ronald Gorsic / CROPIX

Marin Čilić (ATP – 37.) je nakon dva sata i 12 minuta napetog i neizvjesnog dvoboja u zagrebačkom Domu sportova svladao Ramkumara Ramanathana (ATP – 182.) sa 7-6 (8), 7-6 (8) i tako donio vodstvo od 2-0 hrvatskoj reprezentaciji u protiv Indije u kvalifikacijskom meču za plasman na finalni turnir Davis Cupa.

Kako je u prvom dvoboju 22-godišnji Borna Gojo (ATP – 277.) svladao favoriziranog Prajnesha Gunneswarana (ATP – 132.) sa 3-6, 6-4, 6-2, Hrvatskoj reprezentaciji je u subotu potrebna još samo jedna pobjeda kako bi se drugu godinu zaredom našla u borbi za naslov na turniru kojem će u studenome domaćin ponovno biti Madrid. Mogu ga donijeti već Mate Pavić i Franko Škugor u igri parova kojom će u 15 sati biti otvoren subotnji program, a ne uspiju li oni u tome, priliku će dobiti ponovno Marin Čilić.

Borna Gojo: Ovo je moja najveća pobjeda



Za svoju 40. pobjedu u Davis Cupu, a 30. u pojedinačnim mečevima, Čilić je hrvatske navijače još jednom dobro ‘prodrmao’, držao ih na iglama i u oba ‘tie-breaka’ spašavao set-loptu protiv 25-godišnjeg Ramanthana, koji se pokazao vrlo zahtjevnim suparnikom.

U prvom setu nijedan tenisač nije dobio priliku zaprijeti na servis suparnika, a Indijac je prvi došao do prednosti u ‘tie-breaku’ (5-4). Međutim, stečeno je odmah u sljedećem poenu propustio. Imao je Indijac i set-loptu (6-5), ali nije dobio priliku za realizaciju. Ramanathan je kod 8-8 prigovarao da Čilić odugovlači sa servisima i previše troši na pripremu, da bi nakon izgubljenog poena, na treću Marinovu set-loptu napravio dvostruku pogrešku.

Drugi set je slijedio scenarij prvog, s tom razlikom što su obojica tenisača propustila po dvije prilike za ‘break’. Čilić je svoje imao u trećem i devetom gemu, a Ramanathan obje u šestom. Na kraju je rasplet ponovno bio u ‘tie-breaku’ koji je Indijac otvorio vodstvom 2-0. Čilić je odmah vratio izgubljeno i kod 5-4 promašio “zicer” forhend za dvije meč-lopte. Poveo je Marin 6-5 i ponovno promašio forhend za pobjedu. Indijac je kod 7-6 imao priliku odvesti meč u treći set, ali se Čilić izvukao. Kod 8-7 je promašio lagani pasing, a kod 9-8, na treću meč-loptu, dočekao je promašaj Ramanathana nakon kojeg su i on, i izbornik Vedran Martić, cijela hrvatska ekipa i navijači mogli odahnuti.

Čilić je završio dvoboj sa 20 aseva i dvostruko više izravnih poena (24-12) u izmjenama od suparnika.

Izbornik Vedran Martić najavio je da nema razloga mijenjati nominaciju za igru parova pa je za očekivati da će Mate Pavić i Franko Škugor protiv Rohana Bopanne i Leandera Paesa imati priliku odvesti Hrvatsku na Davis Cup finale u Madridu.

Komentari