Červar: Velika je ovo pobjeda, borba je bila. Još teže će biti u drugom krugu

Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 3. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Aleksandriji svladala Katar sa 26:24 (13;11) i tako ipak osvojila prvo mjesto u prvom krugu natjecanja.

Hrvatski izbornik je iznio svoje dojmove i pohvalio mlade igrače, ali i otkrio što je prošao prije utakmice.

”Trebam čestitati igračima, velika je ovo pobjeda, borba je bila, mlađi su ušli, Jaganjac, Martinović, i Šarac su pokazali srce kad se odlučivalo, nismo ni jednom odustali kad su nas stizali. Ovo nas raduje, s druge strane nije to ništa, ima još izazova. Ali tu se dolazi do iskustva za budućnost”, rekao je Červar.

Kaže kako će biti još teže u drugom krugu.



“Moramo sad malo sjesti i odmoriti se. Jučer je padala kiša i nismo htjeli putovati 120 km do dvorane za trening, ali danas smo svježiji. Radili smo taktičku pripremu s bocama, na Facebooku ćemo vam pokazati kako smo se pripremali za tu utakmicu. Onaj tko se razumije u rukomet stvarno dečkima treba čestitati”, izjavio je Červar i otkrio da je primio 30 injekcija.

”Razmišljam o Karačiću, ja bi da svi dođu od ovih ozlijeđenih, ali tu su mladi i ponekad kad je teško srce radi. 30 injekcija sam dobio, bolove sam imao, ali moramo se boriti, čovjek može biti star s 20 godina, mladi Martinović, iako promaši on skupi snage za dalje. Bilo je i nekih stvari koje možemo popraviti”, završio je hrvatski izbornik.

Komentari