Červar: Ja kažem da ovo nije šok, ja sam upozoravao dečke. Ukupno nisam zadovoljan, ovo nam je opomena

Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je svjetsko prvenstvo u Egiptu neočekivanim remijem 29:29 protiv Japana spasivši se od poraza golom Ivana Čupić u posljednjim sekundama iz sedmerca.

Hrvatski rukometaši su skoro cijeli dvoboj bili u zaostatku, u pojedinim trenucima i sa šest golova, da bi u zadnjim sekundama ipak iščupali remi.

“Ja kažem da ovo nije šok. Nego šok je bio kad su unaprijed govorili da smo mi pobjednici protiv Japana, protiv Katara. Ali to nije tako. Ja sam upozoravao dečke. Za mene su oni dobra reprezentacija, koja je dugo na okupu, domaćin je olimpijskih igara. Ili je to onaj hrvatski štos, dajmo im visoke ciljeve, pa kad izgube prvu utakmicu, lupaj po treneru i igračima. Ali mislim da to nije u redu”, bili su prvi dojmovi izbornika Line Červara.

“Znamo kakvo je ovo prvenstvo. Najavljivao sam od početka, da je ovo posebno prvenstvo. Želim reći da nismo dobro ušli u susret, naša obrana nije bila čvrsta, nije bila pokretna, i oni su lako dolazili do pogodaka. I odlijepili su se, a utakmica je praktički izgledala izgubljeno. Poduzeo sam puno promjena. Tražio sam mogućnost, jer ne možeš se predati”, rekao je.



“Nismo dobro ušli u utakmicu pa zato nije bila ni dobra obrana. Zapravo sam morao izmišljati ekipu i tražiti igrače koji su najbolje mogli odgovoriti. Japanci su nas nadvisili, bili su bolji od nas i to im moram priznati. I trebalo se spašavati, ali sada moram pohvaliti i naše igrače jer smo se vratili, nismo klonuli, izvukli smo karakterom, i da smo iskoristili još koju šansu, na kraju smo mogli i pobijediti. Znači, pokazali su da mogu. Ali, to sigurno nije put kako ćeš pobjeđivati. Mi moramo iz ovoga izvući pouku. Svi su dali sve od sebe, Cindrić ozlijeđen na kraju nije mogao, ali je pokušao pomoći. Na kraju, moramo izvući pouku, ovo neće biti dovoljno za jaču utakmicu. Protivnika se nikada ne smije podcijeniti. Ukupno nisam zadovoljan, ovo nam je opomena, ali izvukli smo barem bod”, kazao je Červar.

“Nismo Francuska da mi imamo 100 šutera. Imamo Mamića i Martinovića koji nije standardan u svom klubu. Japan je dobro igrao, neću umanjiti vrijednost Japana. Jako je bitno izvući i ovakvu utakmicu, izašli smo neporaženi nakon onakvog starta i prvog poluvremena”, rekao je Červar.

Komentari