Červar: Bilo je uspona i padova, ali volje nije nedostajalo; Mamić: Pešić je stvarno na golu bio sjajan

Hrvatska rukometa reprezentacija u nedjelju je pobijedila Angolu s 28-20 (12-11) u utakmici drugog kola skupine C na Svjetskom prvenstvu u Egiptu.

Nakon prve pobjede njegovih izabranika Lino Červar je bio zadovoljan iskazanim voljnim momentom, bez obzira na uspone i padove u igri.

Lino Červar: Trebamo iskoristiti ovo prvenstvo da dižemo mlade

“Bilo je puno više žara nego na zadnjoj utakmici, bilo je bolje. Doduše, bilo je uspona i padova, imamo neke pogreške koje moramo ispraviti. Bilo je trenutaka dekoncentracije, ali volje nije nedostajalo. Dobro je da smo vidjeli mlade igrače koji su dali svoj obol. Na takvom specifičnom svjetskom prvenstvu, gdje smo došli nepripremljeni, moramo biti zadovoljni. Ne radi se o samopouzdanju. Trebamo iskoristiti ovo prvenstvo da dižemo mlade, za još veće iskustvo i pokušati pobijediti kako god je moguće. No, kad se bore, onda je puno lakše i gledati.”



Marko Mamić: Pešić je stvarno na golu bio sjajan

“Bila je teška utakmica nakon ne baš sjajne utakmice protiv Japana. Trebala nam je ovakva pobjeda i zbog ozljeda u ekipi, zbog mijenjanja rostera i svakakvih drugih stvari koje se dešavaju. Nadam se da smo sada ušli u turnir i da će biti sve u redu od sada. Srednji vanjski su stvarno dobro organizirali napad i nas ostale vanjske vodili. Pešić je stvarno na golu bio sjajan. Nismo mu baš savršeno pomogli u obrani, ali on je sjajno branio. To je pobjeda ekipe.”

Komentari