Capello uvjeren: Milan može osvojiti naslov prvaka

Trofejni talijanski nogometni trener Fabio Capello (74) vjeruje da AC Milan može otići do kraja i osvojiti naslov prvaka u Seriji A, a pohvalio je i rad trenera “rossonera” Stefana Piolija.

“Pobjede protiv Napolija (3-1) i Fiorentine (2-0) u posljednja dva kola bile su impresivne, a posebice ona protiv Napolija. U obje utakmice Milan je nametnuo svoj ritam i kontrolirao je utakmicu kao što to čine velike momčadi. Milan ima pravo ciljati visoko i sigurno je da je kandidat za osvajanje naslova prvaka Italije”, izjavio je za talijanske medije Capello i dodao: “No, biti će teško, jer Inter i Juventus su momčadi koje su pune kvalitetnih igrača, a iz pozadine prijete Napoli, Lazio i Atalanta”.

Nakon devet kola Milan je neporažen i vodi na prvenstvenoj ljestvici sa 23 boda. Inter i Sassuolo imaju po 18, a Napoli, Juventus i Roma po 17 bodova.

Capello je pohvalio i rad trenera Stefana Piolija. “Pioli ima veliko znanje, dok je vodio Lazio i Fiorentinu istaknuo se svojim idejama i pokazao je karakter. No, ima onih koji ga podcjenjuju bez razloga”, rekao je Capello, koji je sa Milanom od 1991. do 1996. godine osvojio četiri naslova u domaćem prvenstvu te Ligu prvaka (1994).



Komentari