Caleb Ewan pobijedio je u trećoj etapi ovogodišnjeg izdanja Tour de Francea

profimedia

Australski bicilist Caleb Ewan (Lotto-Soudal) pobijedio je u trećoj etapi ovogodišnjeg izdanja Tour de Francea, koja je u ponedjeljak započela u Nici, a nakon 198 kilometara završila završnim sprintom u Sisteronu.

Ewan je do pobjede stigao u posljednjim metrima, probivši se iz pozadine pokraj sedmerostrukog osvajača zelene majice na Touru Slovaka Petera Sagana (BORA-Hansgrohe) i za širinu kotača nadmašivši Irca Sama Bennetta (Deceuninck-Quick-Step). Treći je ciljem prošao aktualni europski prvak Talijan Giacomo NIzzolo.

Najborbeniji vozač etape je Jerome Cousin (Total Direct Energie) koji je bio u početnom bijegu četvorice biciklista, a nakon 71 odvoženog kilometra ostao je sam. U vodstvu je izdržao sve do 16 km prije cilja, kad ga je glavna skupina sustigla i 31-godišnjem Francuzu uništila snove o mogućoj prvoj etapnoj pobjedi na Grand Tour utrkama.

Julian Alaphilippe, koji je pobjedom u drugoj etapi preuzeo žutu majicu vodećeg u ukupnom redoslijedu, u njoj će voziti i četvrtu etapu. Redoslijed je ostao nepromijenjen pa tako svi glavni favoriti za ukupnu pobjedu za Francuzom i nakon treće etape zaostaju za 17 sekundi.



Treća etapa je bila nesretna za Francuza Anthonyja Pereza (Cofidis) koji je bio u bijegu i trebao preuzeti točkastu majicu najboljeg penjača, ali mu se pri jednom spustu dogodio niz nesretnih okolnosti. Prvo mu je pukla guma, što je dovelo do sudara s momčadskim vozilom i pada pri kojem je Perezu pukla lijeva ključna kost te je morao odustati.

U četvrtak je pred biciklistima 160,5 km duga etapa od Sisterona do Orcieres-Merlettea, gdje bicikliste čeka brdski cilj na 1825 metara nadmorske visine i završni uspon od 7,1 km s prosječnim nagibom od 6,7 posto, što će biti prva prilika da vidimo u kakvoj su formi glavni favoriti za ukupnu pobjedu, Slovenac Primož Roglič i branitelj naslova Kolumbijac Egan Bernal prije svih.

Komentari