Čačić: Domaćin je bio kvalitetniji. Moramo se prešaltati, čeka nas naša ‘crna mačka’ u prvenstvu

Foto: MATIJA DJANJESIC Cropix

U susretu 2. kola E skupine nogometne Lige prvaka Milan je na San Siru svladao Dinamo 3:1. Pogotke za domaći sastav zabili su Olivier Giroud, Saelemaekers i Tommaso Pobega, dok je poraz zagrebačkog kluba ublažio Mislav Oršić.

Svoje dojmove nakon utakmice podijelio je trener Dinama Ante Čačić.

“Nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam onim što je momčad spremila i načinom na koji je željela igrati. Nažalost, nama su se potkrale greške, no isprovocirali su ih domaćini koji imaju kvalitetu. U ovoj atmosferi ostati stabilan nakon dva primljena gola je velika stvar i i zalog za budućnost”, kazao je.

Dinamov strateg želi da njegova momčad napreduje iz utakmice u utakmice.



“Nismo ni u jednoj utakmici favorit, ali probat ćemo nastaviti rasti iz utakmice u utakmicu i biti što je moguće bolji. Ova utakmica završila je porazom protiv zaista dobre momčadi, ali idemo dalje, imamo još četiri utakmice”, optimističan je Čačić, koji je potom iznova nahvalio momčad Milana.

“Zaslužena pobjeda domaćina, bili su kvalitetniji, utjerali su nas u te pojedinačne greške i posljedica toga su tri primljena gola. Mi se moramo brzo prešaltati, za četiri dana nam je crna mačka, Lokomotiva”, najavio je Čačić prvenstvenu utakmicu.

Upitan je zatim o sljedećoj utakmici u Ligi prvaka, gostovanju protiv Salzburga.

“Dosta je daleko ta utakmica, mi se moramo usredotočiti na domaću ligu, ona je za nas krucijalna. Mi moramo izvući dobre stvari iz ove utakmice, kao što je povratak u susret nakon dva primljena gola. Sve čestitke mojim igračima”, kazao je.

Pohvalio je i atmosferu koju su priredili navijači Dinama.

“Sjajan ambijent, sve je pozitivno i to je jako poticajno. Vidi se simbioza između navijača, igrača i kluba i to je preduvjet da Dinamo raste”, zaključio je Dinamov trener.

Komentari