Bucksi na korak do titule: U Phoenixu odigrana najbolja utakmica ove serije

Pixabay

U petoj utakmici finala NBA lige, Phoenix Sunsi su i treći put za redom poraženi od Milwaukee Bucksa koji su tako poveli u seriji 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

U ovoj utakmici konačno su slavili gosti, Bucksi su bili bolji s 119:123. Naravno, kao i obično najbolji u redovima Bucksa bio je Grk Giannis Antetokounmpo s 32 poena, devet skokova i šest asistencija.

Ono što je u ovoj utakmici učinilo prevagu bila je činjenica da je Giannis imao dostojnu pomoć od obje svoje violine, sjajni su bili i Khris Middleton i Jrue Holiday. Middleton je ubacio 29 poena, a Jrue 27 uz 13 asistencija.

Sunsi su razvalili Buckse u prvoj četvrtini s rezultatom 37:21, ali Bucksi su okrenuli utakmicu na svoju stranu već u drugoj četvrtini koju su dobili s 24:43. Do kraja utakmice Bucksi su bili ti koji su održavali prednost.



Ipak, Sunsi su na kraju došli na korak do pobjede, a u ključnom napadu na samo jedan razlike za Milwaukee Jrue Holiday je napravio ključnu sekvencu u kojoj je ukrao loptu Bookeru, povukao kontru i bacio alley oop za Giannisa koji sigurno zakucava, uz faul, za pobjedu Bucksa.

Upravo spomenuti Booker bio je jedina svijetla točka u redovima Sunsa jer je ubacio 40 poena , double-double ubilježili su Chris Paul i Deandre Ayton, ali svi ostali su ipak podbacili.

Sljedeća utakmica je na rasporedu 21. srpnja u tri ujutro po našem vremenu, a Bucksi bi tom pobijedom osvojili NBA naslov. Ukoliko želite pročitati detaljniju analizu o dosadašnjem playoffu, to možete učiniti ovdje.

Komentari