Bruno Petković: Atmosfera je fantastična, ne mogu reći da imamo ikakve probleme u momčadi

Bruno Petković imao je u utakmici protiv Češke meč-loptu u svojim nogama. Na žalost, nedostajalo je malo sreće da lopta uđe u gol. Osim prilike, komentirao je i situaciju u momčadi, utakmicu s Češkom te planiranu utakmicu sa Škotskom.

“Nitko ne bi bio sretniji od mene da je ta lopta ušla. Dosta puta bih napravio lažnjak, kad vidim da stoper ide u blok, ali… Nekad sreću treba zaslužiti, a ja iz nekog razloga možda nisam zaslužio odlučiti tu utakmicu. Na meni je da se nastavim truditi i raditi. Sav trud bude nagrađen, nekad prije, nekad poslije. Nepotrebno se vraćati na to. Dosta puta bio sam u situaciji da sam imao priliku i nije išlo, ali jedna utakmica sve to promijeni. Ne gledam negativno, sve što sam napravio sam analizirao. U drugoj ću situaciji sigurno biti spremniji.”, kaže Bruno Petković, koji realno sagledava svoju i igru momčadi na Euru.

“Mislim da smo odigrali ispod očekivanja, govorim generalno o igri, ne o vodovima, u kontekstu kakve mogućnosti imamo, a što smo pokazali. Nisam na razini koju očekujem od sebe, vjerojatno javnost očekuje i više nego ja, ali ne mogu ne naglasiti da nikad nije izostajalo borbe, trke ni želje, ništa od tih faktora s kojima možete reći da se ne gine za dres”, dodaje.

Kako protiv Škotske?



“Naravno da će neke kretnje i taktičke stvari biti malo drugačije, ali nas je tu 26, ne vjerujem da će se netko postaviti da on treba igrati. Imamo momčad koja je iznad svakog pojedinca i tako se trebamo ponašati. Svatko treba imati poštovanje prema kolegama i nikad neću reći da ja trebam igrati”.

Dodao je i da je atmosfera u momčadi odlična, bez obzira na očekivanja javnosti. Tvrdi da su kolegijalni i da je sve na dobroj razini, a Škotsku smatra pravom priliko da to pokažu.

“Škotska? Jako tvrda i čvrsta momčad. Remi s Engleskom dovoljno govori o njima. Tek ćemo pogledati dublje analize. Vidio sam da djeluju jako homogeno, brane se u čvrstom bloku, istrčavaju kontre s nekoliko igrača. Tu smo da se fokusiramo na nas, složimo kako bi što bolje to nama odgovaralo. U tom slučaju kvaliteta bi trebala prevladati. Mislim da će utakmica biti najbolji odgovor na sve. Nema smisla trošiti previše riječi. Utakmica je pravi pokazatelj i jedva je čekamo. Dat će jako puno odgovora. Svi najveći kritičari i najveći podržavatelji dobit će odgovor protiv Škotske.”

U prve dvije utakmice na Euru kretao je s klupe.

“Nisam predugo u reprezentaciji. Već sam ranije govorio da nas je 26. Ne znam igrača koji bi rekao da ne želi igrati, osim ako nema fizičkih problema. Kao što se ja nadam, nadaju se i ostali. Ne želim niti sam ikad izrazio nezadovoljstvo, niti ću ga ikad ispoljiti prema van. Igrač koji nije nezadovoljan kad ne igra nije ambiciozan igrač, ali tu sam u službi momčadi. I kad igram, nisam tipični napadač koji puno gleda statistiku iako bih više pomogao momčadi da sam sebičniji. Međutim, nijedan moj potez nikad neće narušiti atmosferu i uvijek ću se zalagati za momčad. Bez obzira na to što bih možda dao drugi doprinos da sam igrao, ne želim sebe stavljati u momčad preko medija. Teren je jedino mjerilo.”

‘Pritisak je, ako ga pretvoriš u nešto pozitivno, jako dobra stvar’

Osjeća li se pritisak prije utakmice sa Škotskom?

“Pogledajte naš roster i vidjet ćete 26 igrača koji su u klubovima pod ogromnim pritiskom. Pritisak je nešto s čim se kao javna osoba i profesionalac moraš nositi. Normalno da postoje trenuci kad te kritiziraju, pritišću i to ti nekad dođe do glave, ali trenutno smo na Euru i nema potrebe trošiti energiju na te stvari. Pritisak je, ako ga pretvoriš u nešto pozitivno, jako dobra stvar. U Dinamu moraš konstantno biti na razini, a i Luki Modriću u Realu nije dovoljno dobro kad i da sve. Navijači očekuju jako puno, sami dečki visoko su postavili letvicu u Rusiji. Teško je držati taj ritam i ispuniti očekivanja javnosti, ali svjesni smo toga, profesionalci smo. Nalazili smo se u takvim situacijama i Škotska će dati puno odgovora.”

Komentari