Britanska vlada: Chelsea sada također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva

Soccer Football - Champions League - Group H - Chelsea v Juventus - Stamford Bridge, London, Britain - November 23, 2021 Chelsea's Reece James in action with Juventus' Adrien Rabiot REUTERS/Hannah Mckay

Nakon uvođenja sankcija od strane britanske vlade, uprava Premier lige suspendirala je Romana Abramoviča s mjesta direktora nogometnog kluba Chelsea.

Odluka Uprave ne utječe na sposobnost kluba da trenira i igra svoje utakmice, navedeno je u uvjetima licence izdane od strane Vlade koja istječe 31. svibnja 2022.

Britanska vlada u četvrtak je, kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu, objavila nove sankcije protiv sedam ruskih oligarha, među kojima je i Roman Abramovič, vlasnik prvoligaša Chelsea čija je prodaja na čekanju.

– Ograničenja zamrzavanja imovine također se primjenjuju na sve subjekte u vlasništvu ili pod kontrolom Romana Abramoviča. To znači da nogometni klub Chelsea sada također podliježe zamrzavanju imovine pod financijskim sankcijama Ujedinjenog Kraljevstva, navodi se u priopćenju vlade.



Abramovič se trenutačno suočava sa zamrzavanjem imovine, zabranom poslova s ​​pojedincima i tvrtkama u Velikoj Britaniji te zabranom putovanja.

 

 

Komentari