BRAVO! Filip Jurišić sjajnim se nastupima probio na četvrto mjesto, Elena Vorobeva napredovala za 4 mjesta

BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix

Hrvatski jedriličar Filip Jurišić osvojio je prvo i treće mjesto u današnja dva plova na Europskom prvenstvu u olimpijskoj klasi ILCA 7, nekadašnjem Laseru, koje se održava u bugarskoj Varni, te se ukupno nalazi na odličnom četvrtom mjestu.

Jurišić je sjajnim nastupima u srijedu bitno popravio svoj plasman, a nakon što mu je izbrisan dosadašnji najlošiji rezultat, 20. mjesto iz drugog plova, član splitskog Mornara je s ukupno 12 bodova sa desetog skočio na četvrto mjesto. Već prvi iza hrvatskog jedriličara, Britanac Lorenzo Brando Chiavarini, za Jurišićem zaostaje devet bodova.

U konkurenciji jedriličarki hrvatska olimpijka Elena Vorobeva osvojila je četvrto mjesto u jedinom održanom današnjem plovu i sa 67 bodova sa 20. pozicije napredovala na 16. mjesto u ukupnom redoslijedu. Vodeća Norvežanka Line Flem Host ima 13 bodova.

Hrvatsku u Varni predstavlja još pet jedriličarki. Sandra Lulić je u petom plovu bila 22.Carla De Carina je osvojila 61. mjesto, a Karla Šavar 62, dok su Ursula Balas i Nika Manestar diskvalificirane.



Komentari