Borna Sosa izabrao Njemačku: Zadnjih osam mjeseci nisam komunicirao s nikim iz HNS-a

Lijevi branič njemačkog nogometnog prvoligaša Stuttgarta, 23-godišnji rođeni Zagrepčanin Borna Sosa odlučio je kako će u seniorskoj konkurenciji nastupati za njemačku reprezentaciju s obzirom da je nedavno dobio i tamošnje državljanstvo.

“Izabrao sam Njemačku zato što u ove tri godine koliko sam u njemačkoj ligi nisam dobio niti jedan poziv u hrvatsku reprezentaciju. Ja nikoga zbog toga ne osuđujem, to je jednostavno njihov odabir. Vjerojatno smatraju kako na toj poziciji imaju bolje igrače od mene. Ja respektiram njihovu odluku i na osnovu cijele te situacije ja sam donio svoju odluku”, izjavio je Sosa za Hrvatsku televiziju te dodao:

“Zadnjih osam mjeseci nisam komunicirao s nikim iz HNS-a. To je uvijek bilo sam na priči kako sam ja na nekom širem popisu i da bih mogao biti pozvan, ali to se nije dogodilo. Meni nije bio problem dobiti njemačku putovnicu, iz Njemačkog saveza su mi pomogli da ju što prije dobijem i gotovo svaki dan su me zvali i tako pokazali kako žele da igram za njih”.

Dalić ga nije uvrstio na popis A reprezentacije 

Sosa je nastupao za Hrvatsku u svim mlađim dobnim kategorijama, za U-17 reprezentaciju je upisao 21 nastup, a bio je i član aktualne U-21 reprezentacije, za koju je ostvario 19 nastupa, a koja je nedavno izborila plasman u četvrtfinale Europskog prvenstva. No, izbornik Zlatko Dalić niti jednom ga nije uvrstio na popis A reprezentacije.



“Kako je Ivan Rakitić odlučio igrati za Hrvatsku, tako je Borna odlučio igrati za Njemačku. To je legitimno, svatko bira igrati tamo gdje misli da će mu biti bolje i gdje će igrati više. Moramo znati da je Borna čitavo vrijeme igrao za mladu reprezentaciju, bio u kadru, na popisu, u našem fokusu, ali odluka je bila njegova”, kazao je u subotu Dalić u izjavi za HTV.

Komentari