Borna Gojo: Ovo je moja najveća pobjeda

Ronald Gorsic / CROPIX

“Ovo je moja najveća pobjeda, a takva će biti i svaka iduća koja je za Hrvatsku”, poručio je 22-godišnji Splićanin Borna Gojo nakon što je u prvom meču Davis Cup dvoboja reprezentacija Hrvatske i Indije u zagrebačkom Domu sportova svladao Prajnesha Gunneswarana sa 3-6, 6-4, 6-2.

Početak nije bio obećavajući, kad je s dva izgubljena servisa u završnici prvog seta darovao suparniku početnu prednost.

“Mislio sam da ne može biti ovako loše. Ništa nisam osjećao. Mislim da sam igrao katastrofa prvi set. Mislio sam: “Daj nešto, probaj nešto napraviti, pokreni se da se nešto okrene”. Sreća, danas je”, rekao je na konferenciji za novinare nakon dvoboja u kojem je ostvario svoju prvu pobjedu u Davis Cupu i postao 12. hrvatski tenisač kojemu je uspjelo osvojiti “živi bod” u pojedinačnim mečevima.

“To je osjećaj koji je iznad svih ostalih. Hrvatska iznad svega. Stvarno sam jako sretan.”



Loš početak dvoboja pripisao je pritisku koji je sam stavio na sebe

“U medijima i priča rang-liste je bila da je on favorit, a u mojoj glavi sam ja bio favorit i očekivao sam da dobijem taj meč. Neke stvari nisu krenule dobro u prvom setu. Mislim da sam bio prekritičan prema sebi i to je bila najveća greška. Poslije sam se izvukao i drago mi je.”

Zasluge za preokret nakon prvog seta pripisao je i izborniku Vedranu Martiću.

“Jučer mi je dao par odličnih savjeta. Složili smo dobru taktiku. On je čista suprotnost meni. Ja sam lud, on je skroz miran, tako da mi je pomogao da skroz ne odletim u neki drugi svemir.”

Pomoglo mu je i što je debitantski nastup za reprezentaciju imao prošle godine na finalnom turniru u Madridu.

“Bilo je lakše. Već sam upoznao sve u reprezentaciji, osjetio atmosferu. No, svaki novi meč je novi pritisak. Za Hrvatsku je uvijek borba na sto posto.”

Pomoć mu je stizala i s tribina

“Pritisak je uvijek velik kad igram za Hrvatsku, ali ispred hrvatskih navijača je bilo sve bolje i lakše. Oni te guraju naprijed, nema stajanja. Danas su mi puno pomogli”, pohvalio je Borna publiku.

Iako je pobijedio igrača koji je 145 mjesta iznad njega na ATP ljestvici, Gojo misli da to nije nerealan pokazatelj.

“Tenis je dosta realan sa rang-listama. Nisam još dovoljno konstantan da bih bio tamo gdje mislim da moja igra treba i zaslužuje biti. Treba raditi, treba postići konstantu i onda znam da se mogu boriti sa svima i sve pobijediti”, samouvjereno je zaključio 22-godišnji Splićanin.

Komentari