Borna Ćorić u Madridu: Još malo me drži nekakva poluviroza, ne osjećam pritisak uoči turnira

Najbolje rangirani hrvatski tenisač Borna Ćorić rekao je u petak kako mu prolazi viroza s kojom je došao u Madrid na Davis Cup, te da ne osjeća pritisak uoči turnira na kojem će Hrvatska braniti naslov prvaka.

“Još malo me drži nekakva poluviroza, no nije ništa opasno, mislim da je sada završna faza”, rekao je u razgovoru za Hinu nakon treninga.

Hrvatski reprezentativci se od srijede pripremaju u dvorani Caja Magica (Čarobna kutija) na jugu Madrida gdje će idući tjedan odmjeriti snage s Rusijom i Španjolskom.

“Drago mi je što sam ovdje. Kasnije sam se priključio jer sam dobio temperaturu pa smo prije puta odlučili da je bolje da preskočim prvi dan. Treniram zadnja dva dana i stvarno je sve super”, dodao je.



Treninzi zasad prolaze u najboljem redu, kako je bilo i planirano, no još uvijek nije odlučeno tko će uz Ćorića biti drugi igrač.

Privremeni izbornik Franko Škugor će se za poziciju drugog igrača odlučiti između 22-godišnjeg Nine Serdarušića i 21-godišnjeg Borne Goje.

“Još uvijek nije odlučeno”, dodao je Ćorić.

Ćorić bi se u srijedu mogao sudariti s deset godina starijim Rafaelom Nadalom

Ćorić s napunjene 23 godine predvodi Hrvatsku u obrani naslova, u trenutku kada u momčadi nema starijih Marina Ćilića i Ive Karlovića. Zagrepčanin, međutim, kaže kako nema problema s preuzimanjem odgovornosti te uvijek visokim očekivanjima hrvatske javnosti.

“Ne osjećam nikakav presing, jer nikada nemam problem s pritiskom izvana. Najveći pritisak je onaj kojeg ja imam prema samome sebi tako da što se tiče javnosti i svega ostalog razumijem svoju ulogu, no ne osjećam se pod pritiskom“, istaknuo je Borna.

“Naime, uvijek dajem sve od sebe, igram najbolje što mogu, a to je jedino što ja mogu garantirati. Ne mogu obećati da ću ja donijeti reprezentaciji neki ključni bod, no mogu garantirati da ću se najbolje moguće spremiti i dati sve od sebe. Kada dajem sve od sebe, kada se maksimalno trudim, onda nakon toga nema nikakvog pritiska”, dodao je.

Ćorić bi se u srijedu mogao sudariti s deset godina starijim Rafaelom Nadalom, no ne misli da su Španjolci zbog starijih i iskusnijih igrača u prednosti.

Komentari