Borac šokiran potezom suca o kojem bruji borilački svijet: ‘Jedna od najgorih odluka u povijesti UFC-a’

Ion Cutelaba / Twitter

U svakom sportu suci su često na udaru kritike, a isto vrijedi i za UFC. Ljudski faktor pogreške često je bio presudan u nekim sportskim natjecanjima.

Nakon ovog vikenda priča se o sucu u oktogonu koji je prekinuo meč između Magomeda Ankalaeva i Iona Cutelabe.

Cutelaba se odlučio na neobičnu taktiku u meču. Nakon napada protivnika glumio je uzdrmanost iako se u tim trenucima dobro branio. Dva puta je sudac umalo zaustavio borbu, ali je Cutaleba brzim kontrama pokazivao da je itekako u borbi.

No treći put u meču i sudac je nasjeo na njegovu glumu pa je prekinuo meč. Moldavski borac bio je šokiran, baš kao i publika koja je glasnim negodovanjem ispratila odluku sudaca da pobjedu daju ruskom borcu.



Bio je to uistinu jedan od najbizarnijih trenutaka kojeg smo vidjeli u UFC-u.

”Danas mi je uskraćena šansa da pokažem navijačima svoj trud. Suđenje je težak posao i danas je greška odnijela mjeseca teškog rada, ali i zarade za moju obitelj. Znam da će komisija uspjeti shvatiti i da je ovo bila pogrešna odluka te da će je preokrenuti”, nada se Cutaleba.

”U ovakvim situacijama nitko ne pobjeđuje. Navijači su mogli gledati borbu večeri, moj protivnik je upisao upitnu pobjedu koja će biti preokrenuta, a ja sam doživio jednu od najgorih odluka u povijesti UFC-a. Zahvaljujem se navijačima u Norfolku na podršci, kao i onima kod kuće te u cijelom svijetu. Vraćam se i vjerujem da ćemo svi zajedno moći ispraviti ovu nepravdu”, poručio je Cutelaba, prenosi Gol.hr.

Komentari