Bogdanović: Nesebični smo, nije važno tko zabija

Bojan Bogdanović je sa 30 koševa bio najbolji strijelac Utah Jazza u domaćoj pobjedi 123-101 nad Sacramentom, pogodivši šest od devet trica, a nakon utakmice je istaknuo nesebičnost suigrača kao ključ za niz u kojem je njegova momčad došla do 16 pobjeda u posljednjih 18 nastupa.

“Imamo skupinu igrača koji igraju jedni za druge. Kad to činite, onda se koš čini većim i svi pucaju sa samopouzdanjem, jer osjećaju da tako treba biti. Nitko ne razmišlja na način ‘sad je moje vrijeme’. Uvijek je naše vrijeme”, opisao je stanje uma svojih igrača trener Jazza Quin Snyder.

Bogdanović zabio 30 koševa za pobjedu Utah Jazza, Šarić s Phoenixom slavio u Bostonu



Dvoboj protiv Sacramenta stigao je nakon što je Utah poražena u produžetku na gostovanju u New Orleansu, čime je prekinut niz Jazza od deset pobjeda. No, nitko se zbog toga nije previše uzbudio, a povratak na domaći parket je bio dodatna stimulacija.

U Salt Lake City stiže Indiana, bivša momčad Bojana Bogdanovića

“Nedostajalo nam je igranje u Vivintu. Dugo smo bili na putu. Još jednom je obrana bila na mjestu. Odlično smo komunicirali. Napadački je do izražaja došla naša nesebičnost. Bez obzira na to tko zabija, tko puca, važno je da lopta ide”, rekao je Bojan Bogdanović koji je predvodio strijelce Jazza.

No, veliku ulogu u uvjerljivoj pobjedi ponovno je odigrao Rudy Gobert koji je završio dvoboj sa 28 koševa, 15 skokova i tri blokade.

“Rudy je ponovno bio čudovište”, pohvalio je suigrača Bogdanović, a Francuz skromno zaključio:

“Samo nastojim svakim danom biti što bolji. Osjećam i da me suigrači traže.”

Donovan Mitchell je ubacio 22 koša, a Jordan Clarkson 20.

U momčad se nakon mjesec dana izbivanja vratio prvi razigravač Mike Conley te za 15 minuta pogodio jednu tricu i podijelio tri asistencije.

“To nije dobro za nas, to je odlično. Trebat će mu vremena da se prilagodi, ali uzbuđeni smo što se vratio”, zaključio je trener Snyder.

U ponedjeljak u Salt Lake City stiže Indiana, bivša momčad Bojana Bogdanovića.

“Bit će to utakmica kao i svaka druga. Tamo su nas pobijedili. Jedna su od najboljih momčadi na istoku, ali ako ćemo igrati obranu kao što smo igrali zadnjih mjesec dana, imat ćemo jako dobru priliku za pobjedu.”

Šarić dao doprinos pobjedi Phoenixa

Strijelce Kingsa predvodio je De’Aaron Fox sa 21 košem.

Iznenađujuću pobjedu u TD Gardenu ostvarili su Phoenix Sunsi koji su nadigrali domaće Celticse sa 123-119. Bostonu nije pomoglo ni to što je Marcus Smart pogodio 11 trica i na taj način postao rekorderom u klubu za koji su nekada igrali sjajni šuteri poput Larryja Birda i Raya Allena.

Smart je sa svojih 37 poena djelomično nadomjestio izostanak Kembe Walkera i Jaylena Browna, ali to nije bilo dovoljno da bi se zaustavili raspoloženi Sunsi.

Devin Booker je bio jednu asistenciju od “triple-double” učinka. Ubacio je 39 koševa, imao 10 skokova i devet asistencija. Centar Deandre Ayton je spojio 26 koševa, 15 skokova i dvije blokade, a odličnu napadačku rolu imao je i Mikal Bridges sa 26 poena.

Značajan doprinos 18. ovosezonskoj pobjedi Phoenixa dao je i hrvatski reprezentativac Dario Šarić sa 13 koševa, 11 skokova i pet asistencija.

Vodeće momčadi lige, Milwaukee Bucksi (38-6) i Los Angeles Lakersi (34-8), ostvarili su uvjerljive gostujuće pobjede. Milwaukee je sa 117-97 slavio u Brooklynu uz 29 koševa i 12 skokova Giannisa Antetoukounmpa. Khris Middleton je ubacio 20 poena, a i hrvatski reprezentativac Dragan Bender je dobio vrlo solidnu minutažu (20:35) koju je iskoristo za šest koševa, šest skokova i jednu asistenciju.

Netsi su imali tek 33 % šuta iz igre, a najbolji strijelac domaće momčadi bio je Kyrie Irving sa 17 koševa.

Pregled lige

Lakersi su u derbiju večeri svladali Houston sa 124-115, a za pobjedu gostiju ključna je bila treća četvrtina u kojoj su Rocketse ostavili na samo 17 koševa (32-17). LeBron James je predvodio Lakerse sa 31 košem i 12 skokova. Kyle Kuzma je ubacio 23 poena uz osam skokova, a Danny Green i Kentavious Caldwell-Pope su postigli po 20 koševa.

Russell Westbrook je predvodio Houston sa 35 koševa, devet skokova i sedam asistencija, a James Harden je ubacio 34 poena, ali 16 od njih s crte za slobodna bacanja. Iz igre je gađao 8/20. Houston je doživio treći uzastopni poraz te četvrti u posljednjih pet nastupa.

Uspješna je bila i druga momčadi iz Los Angelesa, koja je sa 133-130 slavila na gostovanju u New Orleansu ponajviše zahvaljujući Kawhiju Leonardu i njegovih 39 koševa. Lou Williams je ubacio 32 poena za goste koji su bili bez Paula Georgea. Montrezl Harrell je ubacio 24 koša, a Clippersi su nadigrali Pelicanse u posljednjoj četvrtini sa 31-20.

Lonzo Ball je ostvario “triple-double” sa 18 poena, 11 asistencija i 10 skokova, Derrick Favors je bez promašaja postigao 22 koša uz 11 skokova, a Brandon Ingram je ubacio 21 poen za Pelicanse.

Komentari