Blažević o pobjedi nad Danskom: U nama je proradio inat jer su nas podcijenili

Hrvatska rukometna reprezentativka Valentina Blažević gostovala je u Dnevniku N1 televizije gdje je govorila o povijesnom uspjehu hrvatskih rukometašica koje su se iz Danske vratile s brončanim odličjem.

“Trebalo nam je malo da osjetimo da nešto možemo i očito je to bila utakmica s Mađarskom gdje smo osjetile kako je to pobijediti na velikom natjecanju. Uživale smo u tome, igrale smo rukomet s užitkom i osmjesima na licu. Sve je to dolazilo spontano”, kazala je Blažević.

Malo tko je znao da se igra Europsko prvenstvo.

“Skoro nitko to nije znao, vjerojatno samo naši uži članovi obitelji. Mi smo navikle na to. I prošlo prvenstveno je bilo tako, ali onda smo bile zadnje i nije se pisalo ni prije ni poslije. Sad nismo ispraćene, ali smo zato dočekane”, rekla je.



Blažević je pojasnila kako su dobile nadimak “Kraljice šoka”.

“EHF nas je tako nazvao nakon druge ili treće pobjede zato što su i oni bili u oku jer smo mi njima predstavljali autsajdere. Nitko od njih nije očekivao da ćemo proći u drugi krug i onda su cijelo vrijeme pisali “Queens of shock” i tako smo mi to dodale. Kako se naš izbornik preziva Šoštarić, a zovu ga još i Šoka, onda može biti i jedno i drugo”, rekla je.

Opisala je i kakva je bila atmosfera u dok su boravile u Danskoj.

“Zbog korone smo bile kao u zatvoru, nismo nigdje mogle izlaziti i bile smo 24 sata jedna s drugom. Nismo to shvaćale kao neku kaznu nego nam je bio užitak provoditi to vrijeme jedna s drugom. Mislim da smo se tako i bolje upoznale i da je zbog toga sve tako ispalo”, rekla je i dodala:

“Ćamila je uvijek za zabavu, za dignuti atmosferu i ekipu, sreća pa je imamo u našoj ekipi. Mislim da su sve druge ekipe ljubomorne što mi imamo Ćamilu.”

Blažević se osvrnula i na utakmicu protiv Danske te podsjetila da im Dankinje 18 minuta nisu mogle zabiti gol.

“To je čudesno i govori koliko smo se tukle u obrani. Taj inat je u nama proradio jer su nas podcijenili Danci i toliko smo ružnih stvari čitali što su rekli o nama, našem rukometu. Nije bilo lijepo s njihove strane, sportski je da poštuješ suparnika, a oni to nisu napravili i to je još jedan veći užitak ove pobjede”, kazala je.

Poručila je da se nada da će ovaj uspjeh donijeti i pozitivne promjene u hrvatskom ženskom rukometu, piše N1.

“Samo da se malo poboljša i mi smo zadovoljni.”

Komentari