Blanka Vlašić službeno odustala od Olimpijskih igara u Tokiju

Vladimir Dugandzic / CROPIX

Blanka Vlašić službeno je odustala od nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju. Igre u Tokiju trebale su Blanki biti pete. Nastupala je u Sydneyu 2000., Ateni 2004., Pekingu 2008. i Riju 2016. godine.

Zbog ozljede je propustila nastup u Londonu 2012. godine. Ima srebro iz Pekinga i broncu iz Rija. Uostalom, Rio joj je bilo i posljednje veliko natjecanje.

“Mukotrpna i uporna borba za ozdravljenje Blanke Vlašić polučila je konačno dobre rezultate. Posljednja magnetna rezonancija pokazala je potpuno zacjeljenje petne kosti. Međutim, Ahilova tetiva još daje naznake upalnog procesa. Nivo opterećenja koje u ovom trenutku provodi je dobar, ali naša je procjena da taj nivo progresije stresa i adaptacije neće biti dovoljan da bi ona preskakala dva metra.

Ne želeći rasprodavati njezin ugled na tako velikom natjecanju kao što su Olimpijske igre u Tokiju, odlučili smo da odustajemo od pokušaja nastupa na njima dajući si još prostora da možebitno u vremenu koje je pred nama dosegnemo onaj nivo mogućnosti koju priželjkujemo te da konkurentno nastupa na međunarodnim natjecanjima”, istaknuo je Joško Vlašić, Blankin trener i otac, a javila se i Blanka:



“Rezultati magnetske rezonancije su pokazali pomak nabolje pa mi je sad žao stati!”

Dakle, još Blanka službeno nije objavila kraj karijere, ali je činjenica da je na velikim natjecanjima nema već četvrtu godinu. Lijepo je da u njoj još uvijek ima snage i vjere da se može nadmetati s najboljima i, na kraju krajeva, osvajati medalje, piše Večernji.

Komentari