Bjelica u Osijeku? Evo što kaže bivši trener Dinama

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Zanimljive se stvari s prizvukom senzacije događaju u Gradskom vrtu, i to samo dan-dva nakon što je propuštena šansa generacije, a Osijek ostao bez povijesnih kvalifikacija za Ligu prvaka. Malo je trebalo pa da se veliko razočaranje raspletom prvenstva pretvori u euforiju. Ako ima imalo istine u kuloarskim pričama, onda će Osijek s velikim i neskrivenim šampionskim ambicijama krenuti u novu sezonu, koja bi trebala biti zaključena preseljenjem na novi stadion. Izvori bliski klubu tvrde da čelnici bijelo-plavih na klupi žele Nenada Bjelicu.

“Takve su vijesti stigle i do mene, ali nikakvih kontakata za sada nije bilo”, rekao je Bjelica.

To, međutim, ne znači da nije otvoren za razgovore, ako do njih dođe.

“Zašto ne? Osijek je moj grad, klub moga djetinjstva. I dalje imam puno otvorenih opcija, a koju ću odabrati, ne znam, ali s Osijekom nisam imao nikakve kontakte”, dodao je.



Otkako je proljetos naprasno napustio Maksimir, Bjelica je u potrazi za novim poslom, jedno vrijeme nudila mu se klupa Fenerbahçea, bio je kandidat za trenersko mjesto u Betisu, u kojem je proveo dio nogometne karijere. Nema spora oko toga da bi Bjelica u svlačionicu donio pobjednički mentalitet, očito posljednje što Osijeku nedostaje za rezultatski iskorak s obzirom na kvalitetu momčadi. Ako se u idućim danima ne pokaže da “gdje ima dima, ima i vatre”, ako interes ipak ostane samo na razini nagađanja i ne bude formaliziran službenim kontaktom, Osijek će svejedno morati potražiti trenersko rješenje, staro ili novo. Naime, Ivica Kulešević, koji je na klupu sjeo u rujnu prošle godine kao privremeno rješenje, a na koncu ostao do kraja sezone, nije vezan trenerskim ugovorom, piše Večernji.

Komentari