Bjelica: Pokušat ćemo dovesti Ligu prvaka u Osijek

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Novi trener Osijeka Nenad Bjelica (49) izjavio je u subotu da su njegove i klupske ambicije velike, te da će pokušati dovesti Ligu prvaka u Osijek.

“Ovdje sam odrastao, navijač sam Osijeka i mislim da će mi adaptacija biti puno lakša. Pred mene je stavljena velika odgovornost i spreman sam za nju. Klupske ambicije, a i moje, vrlo su velike, najviše što možete zamisliti, a san mi je dovesti Ligu prvaka u Osijek”, izjavio je Bjelica na prigodnoj konferenciji za novinare na gradilištu novog stadiona na Pampasu.

Bjelica je napomenuo da je bilo puno pregovora s drugim klubovima, no odlučio se za Osijek jer ga vode ambiciozni ljudi. On je rekao da je sa čelnicima kluba dogovorio trogodišnju suradnju, te da je dobio velike ovlasti.

“Dobio sam odgovornost da vodim sportsku politiku Osijeka, a to znači i da nadgledam rad druge momčadi, omladinske škole, da sudjelujem u odlukama o igračkim pojačanjima. Ovakve ovlasti imao sam jedino u Wolfsbergeru. No, sada je situacija još bolja, jer znam koliko novca imamo na raspolaganju, točno u kunu”, rekao je Bjelica, koji sa sobom dovodi suradnike koji su ga pratili u Dinamu.



Bjelica će na trenerskoj klupi Osijeka naslijediti Ivicu Kuleševića, koji će ostati u klubu, ali u nekoj drugoj ulozi. Osijek je loše krenuo u novu sezonu i nakon tri kola ima samo jedan bod.

“Ova momčad ima potencijal za vrh hrvatskog nogometa, ali u ovom trenutku ne daje ono što može. Na meni je da iz svakog pojedinca izvučem maksimum. Za nas je sada najvažnija sljedeća utakmica, a to je susret s Rijekom za tjedan dana. Visoke ciljeve možemo ostvariti samo ako ćemo ići utakmicu po utakmicu”, kazao je Bjelica.

Što se tiče igračkih pojačanja naveo je potrebu za krilom, lijevim braničem i korektorom veznog reda.

Bjelica na trenersku klupu Osijeka dolazi kao najuspješniji trener zagrebačkog Dinama nakon Ćire Blaževića. Dinamo je vodio dvije godine (15. svibnja 2018. – 16. travnja 2020.) i “modri” su nakon 40 godina napokon dočekali proljeće u Europi. U sezoni 2018–19. stigli su do osmine finala Europske lige, a u protekloj sezoni do zadnjeg kola bili su u igri za prolazak u nokaut fazu Lige prvaka.

Komentari