Bivši izbornik Vatrenih: Ne postoji čarobna formula za izlazak iz krize

Ronald Gorsic / CROPIX

Domaći poraz West Bromwich Albiona od Stoke Cityja (0-1) u susretu 28. kola engleskog Championshipa produbio je krizu momčadi koju vodi Slaven Bilić.

“The Baggiesi” su već šest kola bez pobjede, a u zadnjih osam kola ostvarili su samo jednu pobjedu. Međutim, usprkos nizu kikseva, Bilićeva momčad se i dalje nalazi na vrhu ljestvice s bodom više od Leeds Uniteda koji također, prolazi kroz crno razdoblje i u zadnjih sedam kola upisao je tek jednu pobjedu.

Zanimljivo, oba sastava jedinu pobjedu su dohvatila protiv Birmingham Cityja i to jedva. WBA je slavio sa 3-2, a Leeds United sa 5-4.

“Nažalost, ne postoji čarobna formula koja bi sve mogla ponovno ispraviti”, rekao je Bilić u razgovoru za klupsku web stranicu.



“Međutim, nema smisla gunđati ili se žaliti. Ne. Moramo pronaći odgovor suočivši se s onim što ide po zlu, a to možemo jedino napornim radom, zalaganjem i predanošću. To se odnosi na mene, moje osoblje i igrače,” dodao je bivši izbornik hrvatske reprezentacije.

WBA je još uvijek u igri za osvajanje prvenstva

Bilić je priznao kako je njegovoj momčadi nedostajala kvaliteta u ključnim trenucima kako bi prekinula crni niz od od šest utakmica – ali i da je njegova momčad još uvijek u igri za osvajanje prvenstva.

“Ne zaboravite. Moji igrači nisu imali sjajne rezultate u zadnjih šest utakmica – ali oni su i dalje vrhunski.”

Stoke City je poveo već u devetoj minuti golom Tyresea Campbella, a potom je do kraja susreta uspješno sačuvao svoju mrežu.

“Bilo je dosta vremena za reagiranje. Međutim, nismo imali strpljenja ni hrabrosti igrati riskantnim loptama. Dečki su dali sve od sebe kako bi postigli gol, ali to nije bilo dovoljno. Nedostajala nam je ta kvaliteta. Nismo imali tu fluidnost s loptom. Nismo donijeli ispravne odluke,” istaknuo je Bilić.

WBA vodi na ljestvici sa 53 boda, Leeds United je drugi sa 52 boda, a zatim slijede Fulham (48), Brentford (47), Nottingham Fores (47), Swansea City (45)…

Direktan plasman u Premiership izborit će prve dvije momčadi, a još četiri će se boriti za treću vizu za elitni razred engleskog nogometa. WBA je posljednji put nastupao u Premiershipu u sezoni 2017/18. kada je završio kao posljednji.

Komentari