Bivša velika nada Dinama ipak neće u Rijeku: Nesuđeni Vatreni u potrazi za klubom

twitter

Šimunović je 2015. prešao iz Dinama u Celtic za 7,5 milijuna eura, a sada se želi vratiti u HNL..

Bivši stoper Dinama Jozo Šimunović posljednjih se dana spominjao kao moguće pojačanje Rijeke, najviše u engleskim i škotskim medijima.

Prema svemu sudeći, od toga neće biti ništa. Daily Record piše da je transfer propao zbog Šimunovićevih problema s ozljedama.

Šimunović je 2015. prešao iz Dinama u Celtic za 7,5 milijuna eura. Očekivalo se da će u škotskom velikanu napraviti iskorak i postati standardni hrvatski reprezentativac. Iako mu nije loše krenulo, prognoze se naposljetku nisu ostvarile. Imao je dosta problema s koljenima.



To je i vjerojatni razlog zbog kojeg mu Celtic nije želio produljiti ugovor. Bilo je to iznenađenje jer se Šimunić vratio u momčad nakon dugog izbivanja i zaigrao u završnici sezone. Zabio je čak neke golove.

No ipak, od kraja svibnja Šimunović je postao slobodan igrač. Spekuliralo se kako su za njegove usluge zainteresirani neki turski klubovi, spominjao se Trabzonspor. Daily Record piše da su Turci odustali nakon što su izrazili zabrinutost za njegovo fizičke stanje. Očito im je to bio preveliki rizik.

Britanci tvrde da se Rijeka također povukla u posljednji trenutak zbog istog razloga te da Šimunovića očekuje nesigurna budućnost.

Lako je zaključiti da je Šimunović morao znatno smanjiti financijske prohtjeve ako se doista želio vratiti u Hrvatsku. Sigurno je znao da Rijeka ni izbliza nije tako financijski moćna kao prije nekoliko godina te da mu ne može ponuditi bogzna kakvu plaću, a kamoli približnu koju je imao u Celticu.

Šimunović je vjerojatno želio revitalizirati svoju karijeru u HNL-u i pristao bi na manji iznos, kao što su to napravili brojni hrvatski igrači koji su se otisnuli u inozemstvu, no čini se da će morati potražiti neki drugi klub.

U pet sezona u Celticu upisao je 129 nastupa i postigao pet golova. Osvojio je pet škotskih prvenstava i tri Kupa. Šimunoviću je tek 26 godina, dovoljno je mlad da se vrati u formu i pronađe prikladan klub, prenosi Gol.dnevnik.hr 

Komentari