Bišćan objavio kandidate za drugi krug EP-a: Dobio sam sve igrače koje sam tražio

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne U-21 reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis kandidata za drugi krug Europskog nogometnog U-21 prvenstva koje će se od 31. svibnja do 6. lipnja održati u Mađarskoj i Sloveniji.

Nakon što je uspješno preskočila natjecanje u skupini, koje je održano u ožujku, hrvatsku U-21 reprezentaciju očekuje četvrtfinale EP-a protiv Španjolske 31. svibnja u Mariboru.

U preostala tri četvrtfinalna ogleda sastaju se Nizozemska – Francuska, Danska – Njemačka, te Portugal – Italija. U slučaju pobjede, Bišćanove “trupe” u polufinalu očekuje bolji iz portugalsko – talijanskog ogleda.

Podsjetimo, hrvatska reprezentacija je izborila četvrtfinale osvojivši drugo mjesto u skupini D s tri boda iza Portugala koji je imao sve tri pobjede, a ispred Engleske i Švicarske koje su također imale po tri boda.



Hrvatske je prošla dalje premda je u susretu posljednjeg kola izgubila od Engleske sa 1-2. Pogodak odluke koji je Hrvatsku prvi put odveo u drugi krug nakon tri neuspjela pokušaja postigao je Domagoj Bradarić u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Na popisu su i tri igrača koje je izbornik Zlatko Dalić uvrstio i na popis A reprezentacije, a to su Luka Ivanušec, Domagoj Bradarić i Joško Gvardiol.

Oni putuju na ogled sa Španjolskom, no mala je šansa da će ostati i U-21 reprezentaciji i slučaju pobjede protiv “Furije”.

“Hvala izbornik Daliću, dobio sam sve igrače koje sam tražio. To je bilo jako korektno od njega,” kazao je Bišćan dodavši: “Mala je vjerojatnost da ostanu s nama ako se plasiramo u polufinale.”

Na popisu očekivano nema Borne Sose

“Najbolje da se tenzije smire pa da onda zauzme svoje mjesto koje zasluži igrama,” kazao je Bišćan

Izbornik mlade vrste je istaknuo kako je sada najvažnije da se mlada reprezetacija pripremi najbolje što može.

“Neki igrači igraju u kontinuitetu dobro. Bitno je da se što bolje pripremimo za ono što nas čeka. Vjerujem da ćemo biti maksimalno ozbiljni i motivirani za dobar rezultat,” kazao je Bišćan.

Okupljanje reprezentacije je 25. svibnja, a baza će biti u Sv. Martinu

POPIS:

VRATARI: Adrian Šemper (Chievo), Ivan Nevistić (Rijeka), Ivor Pandur (Verona)

BRANIČI: Domagoj Bradarić (Lille), Marin Šverko (Saarbrücken), Boško Šutalo (Atalanta), David Čolina (Hajduk), Joško Gvardiol (Dinamo), Martin Erlić (Spezia), Krešimir Krizmanić (Gorica), Mario Vušković (Hajduk), Bartol Franjić (Dinamo)

VEZNI: Nikola Moro (Dinamo Moskva), Lovro Majer (Dinamo), Kristijan Bistrović (Kasimpasa), Mihael Žaper (Osijek), Hrvoje Babec (Gorica), Luka Sučić (RB Salzburg)

NAPADAČI: Luka Ivanušec (Dinamo), Petar Musa (Union Berlin), Dario Špikić (Gorica), Dario Vizinger (Wolfsberger), Stipe Biuk (Hajduk)

Komentari