BiH porazom od Finske ostala bez izgleda za plasman na SP

Nogometna reprezentacija BiH poražena je u predzadnjem kolu kvalifikacija za SP 2022. u Zenici od Finske s 1-3 te su ostali bez ikakve šanse za odlazak plasman u Katar.

U utakmici koja im je mogla donijeti drugo mjesto u skupini, BiH je podlegla pritisku i posve razočarala, a čak dva gola su primili s igračem više.

Finci su dominirali veći dio prvog dijela, a do vodstva su mogli u 24. minuti kada je dosuđen penal za Finsku zbog igranja rukom Pjanića. Kazneni udarac je izveo najbolji finski strijelac Teemu Pukki, ali mu je vratar Ibrahim Šehić obranio udarac.

Ipak, u 29. minuti gosti su uspjeli postići pogodak, nakon velike gužve Marcus Forrs je uz dosta sreće iz blizine rastužio BiH navijače na Bilinu Polju. U 37. minuti crveni karton dobio je finski branič Jukka Raitala zbog brutalnog starta na Seadu Kolašincu.



I s igračem manje Finci su u 51. minuti povećali prednost pogotkom Robina Loda, da bi u 69. minuti igrač Dinama Luka Menalo donio produženje nade za BiH. Ta nada je trajala svega četiri minute jer je Daniel O’Shaughnessy ostao potpuno sam i lako postigao gol za 3-1.

U ovoj skupini vodi Francuska s 12 bodova, Finska je druga s 11 i dva boda više od Ukrajine, dok je BiH na 7 bodova. U zadnjem kolu u utorak Ukrajina dolazi u goste BiH, dok Finska dočekuje Francusku.

Komentari