BEZ POBJEDNIKA U GRADSKOM DERBIJU Dinamu VAR poništio gol za pobjedu, Lokosi više nisu zadnji

U susretu 10. kola Prve HNL, sudaru prvaka i doprvaka, Dinamo i Lokomotiva su u Kranjčevićevoj ulici odigrali 1-1.

Gledajući položaj na ljestvici prošlog prvenstva bio je to okršaj dviju najboljih momčadi, no ove sezone Lokomotiva nudi skromne rezultate i gradski derbi je dočekala na začelju ljestvice.

Dinamo je poveo u osmoj minuti golom Luke Ivanušca. Kastrati je prošao po krilu, te povratnom loptom uposlio Ivanušeca koji je pogodio suprotni kut za vodstvo “modrih”.

Lokomotiva je bila korak do izjednačenja u 37. minuti, no Kolinger je pogodio gredu nakon dobre lopte Aliyua. Pet minuta kasnije domaćin je ipak izjednačio. Moharami je poklonio loptu suparniku, a Kallaku odlično asistirao Aliyua, koji je zabio pored nemoćnog Livakovića.



Hrvatski prvak je u 49. minuti golom Lovre Majera stigao do nove prednosti, no radost gostiju kratko je trajala. Sudac Strukan je nakon pregleda video snimke poništio pogodak zbog zaleđa.

U 71. minuti opasno je zaprijetio Kastrati no pucao je pored Lokomotivina gola, a u 80. minuti je odličnu priliku imao Kallaku, ali je i on bio neprecizan.

U prvom nedjeljnom susretu Šibenik je na stadionu Šubićevac pobijedio Rijeku sa 2-0, ostvarivši prvu pobjedu u međusobnim susretima nakon 10 godina.

Posljednju pobjedu Šibenik je ostvario u ožujku 2010. pobijedivši na Kantridi sa 1-0, a nakon toga Rijeka je dobila dvije utakmice, dok su tri završile bez pobjednika.

Šibenik je poveo u 12. minuti lijepim pogotkom Marka Bulata na povratnu loptu Princa Ampema. Napadač iz Gane je na desnoj strani “slomio” Smolčića, te uputio povratnu loptu na koju je natrčao Bulat i precizno zabio za 1-0.

Rijeka je od 40. minute igrala s igračem manje nakon što je Darko Velkovski u svega nekoliko sekundi zaradio dva žuta kartona. Prvog zbog prekršaja, a drugog zbog prigovora.

U posljednjim trenucima prvog dijela sudac Jović je pokazao žuti i Sandru Kulenoviću, a potom provjeravao zaslužuje li prekršaj napadača Rijeke i crveni karton, no srećom po goste ostao je na svojoj prvotnoj odluci.

Pitanje pobjednika razriješeno je u 74. minuti, a ponovo je glavnoj ulozi bio Ampem. Najbolji igrač utakmice je ponovo pretrčao obranu Rijeke i sjajno poslužio Sahitija koji je zabio za 2-0.

Šibenik je trećom pobjedom ove sezone skočio na sedmo mjesto sa 10 bodova koliko ima i Hajduk na šestoj poziciji, no Splićani imaju dvije utakmice manje. Rijeka je ostala na četvrtom mjestu sa 12 bodova iz sedam susreta.

U vodstvu je Dinamo sa 23 boda ispred Gorice (16) i Osijeka (16). Na začelju su Lokomotiva (7) i Varaždin (7).

Komentari