Beroš osudio ponašanje navijača u Zadru, sve ih je pozvao na cijepljenje ‘Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost’

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je svoje veliko nezadovoljstvo puštanjem navijača mimo zabrane i preporuka nadležnih institucija u dvoranu Višnjik u Zadru u subotu.

“Ovo što se događalo na košarkaškoj utakmici u subotu u Zadru je velika pljuska svim našim nastojanjima da smanjujemo broj zaraženih od COVID-19. Bojim se da će za tjedan ili dva stići račun za tu nepromišljenost u obliku većeg broja oboljelih u toj, za hrvatski turizam, važnoj destinaciji”, rekao je.

Dodao je da kada je šteta već učinjena, očekuje od vodstva zadarskog košarkaškog kluba da učini pozitivni korak prema istinskoj brizi za svoje navijače i sugrađane.

“Ako im je istinski stalo do navijača i simpatizera svog kluba i žele ih i ubuduće na svojim utakmicama, neka ih pozovu da dođu u dvoranu u istom broju na cijepljenje. Mi smo cjepivo osigurali, naši liječnici su spremni, pa hajde, cijepimo se da bismo zajedno opet mogli u sigurnosti biti na tribinama i navijati za svoje klubove”, pozvao je ističući da je i sam ljubitelj sporta, ali kao najodgovorniji za zdravlje hrvatskih građana želi da svi skupa damo doprinos zdravstveno sigurnijoj budućnosti.



“Glavna turistička sezona je pred vratima, važna nam je radi gospodarstva i svih naših građana i ovakvi i slični ispadi, poput gužvi preko vikenda na mnogim gradskim trgovima i pred ugostiteljskim objektima, ne doprinose tome”, poručio je, prenosi N1.

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Komentari