Bayern uvjerljiv protiv Lyona, Hrvatska će imati igrača u finalu Lige prvaka

Twitter

Nogometaši Bayerna kaznili su sve pogreške Lyona i sa 3-0 (2-0) slavili u polufinalnom dvoboju Lige prvaka odigranom u srijedu na lisabonskom stadionu Jose Alvalade te će u nedjelju, 23. kolovoza, protiv Paris Saint-Germaina pokušati doći do svog šestog trijumfa u elitnom klupskom natjecanju.

Oba pogotka za Bavarce u prvom poluvremenu postigao je njemački reprezentativac Serge Gnabry, u 18. i 33. minuti, da bi pobjedu Bayerna potvrdio poljski napadač Robert Lewanodwski u 88. minuti.

Ivan Perišić je bio u početnoj postavi Bayerna i osim važne uloge kod drugog pogotka Bavaraca, imao je priliku upisati se u strijelce u 51. minuti, ali je njegov udarac Lopes obranio. U 63. minuti Perišića je zamijenio Coman.

Bayern je u 11. finale Lige ili Kupa prvaka uveo Serge Gnabry, koji je s dva pravovremena pogotka, u 18. i 33. minuti, smirio vrlo opasnu francusku momčad koja je u malo drugačijem razvoju događaja mogla imati dva pogotka prednosti.



Naime, u 4. minuti sjajnu je priliku zapucao kapetan Lyon Memphis Depay. Nizozemac je dobio sjajnu loptu od 20-godišnjeg Maxencea Caquereta i sjurio se sa 40-ak metara prema Manuelu Neueru koji je izašao sa svojih vrata i kretnjama natjerao Depaya da ode previše u desno i pogodi samo vanjski dio mreže.

Neposredno prije prvog Gnabryjevog pogotka Lyon je ponovno došao u sjajnu priliku za gol, u gotovo identičnoj situaciji kao u 4. minuti, samo što je u ulozi realizatora bio kamerunski napadač Ekambi. Prevario je svog čuvara u kaznenom prostoru, prevario je i Neuera, ali je loptu. umjesto u mrežu, poslao u vratnicu.

Kazna je stigla ni minutu poslije. Gnabry se sa desnog krila sjurio prema sredini. Nitko ga od Lyonovih igrača nije uspio zaustaviti, a kad je njemački reprezentativac stigao na rub kaznenog prostora poslao je pravi projektil u gornji desni kut, što je bilo neuhvatljivo za Lyonova vratara Portugalca Anthonyja Lopesa.

Bila je to druga Bayernova opasna akcija na utakmici, nakon što je Leon Goretzka u 11. minuti loše zahvatio loptu na desetak metara od gola pa je Lopes uspio zaustaviti taj udarac.

U 33. minuti Robert Lewandowski je trebao donijeti Bayernu dva pogotka prednosti, nakon odličnog ubačaja Ivana Perišića. Poljak je, međutim, u prvom kontaktu loše zahvatio loptu, njegov drugi pokušaj iz ležećeg položaja Lopes je obranio, ali je kratko odbio loptu na koju je prvi natrčao Gnabry i lakoćom je poslao u nebranjenu mrežu.

Dojam nakon prvog poluvremena je bio da Lyon nije zaslužio biti na dva pogotka zaostatka, ali za razliku od Francuza, koji su zakazali u realizaciji, Bayern je gotovo sve svoje prilike pretvorio u pogotke.

Bayern je prvi stvorio izglednu priliku u drugom poluvremenu. Ivan Perišić je dobro utrčao iza zadnjeg obrambenog reda Lyona, ali je njegov udarac uspio zaustaviti Lopes.

Sedam minuta poslije nova stopostona prilika za Lyon. Ekambi se mogao djelomično iskupiti za pogođenu vratnicu u prvom poluvremenu, nakon što je dobio sjajnu loptu od Dembelea. Kamerunac je ostao sam protiv Neuera, ali mu je Bayernov kapetan ušao u šut i nogom uspio spriječiti siguran pogodak.

Francuzi do kraja utakmice nisu stvorili izgledniju priliku, a konačni pečat Bayernovom prolazu u finale udario je Robert Lewandowski u 88. minuti, kad je glavom pogodio na ubačaj Joshue Kimmicha. Bio je to 15. pogodak poljskog napadača u ovosezonskom izdanju Lige prvaka i od rekordnih 17 golova Cristiana Ronalda dijele ga još samo dva.

Finalni dvoboj Lige prvaka na rasporedu je u nedjelju, 23. kolovoza, a za trofej će se boriti debitant u finalima francuski prvak Paris Saint-Germain te njemački prvak Bayern, koji će pokušati po šesti put osvojiti elitno europsko klupsko natjecanje, a prvi put nakon 2013.

Finalna utakmica će biti odigrana na stadionu Benfice, s početkom u 21 sat.

Komentari