Barcelona samljela Vellarreal u prvom poluvremenu

FC Barcelona / Twitter

Nogometaši Barcelone pobijedili su Villarreal sa 4-0 (4-0) u svom prvom nastupu u novoj sezoni španjolskog prvenstva i na premijeri novog trenera Ronalda Koemana.

Odluka o pobjedniku pala je u prvom poluvremenu, kad je Barcelona postigla sva četiri pogotka. Prva dva gola postigao je 17-godišnji Anssu Fati, u 15. minuti na povratnu loptu Jordija Albe, a u 19. minuti na dodavanje Philippea Coutinha.

Fati je zaslužan i za treći Barcelonin pogodak, jer je zbog prekršaja na njemu dosuđen kazneni udarac koji je u 35. minuti realizirao Leo Messi.

Konačnih 4-0 postavio je gostujući branič Torres, koji je ubačaj Messija prema Busquetsu preusmjerio u svoju mrežu.



U prvom susretu u sezoni Sevilla je na gostovanju pobijedila Cadiz sa 3-1 uz pogodak Ivana Rakitića.

Bio je to drugi Rakitićev nastup nakon povratka u andaluzijsku momčad. U prvom susretu je izborio jedanaesterac u porazu od Bayerna u Superkupu (1-2), a u nedjelju se upisao među strijelce u pobjedi protiv Cadiza.

Domaćin je poveo u 48. minuti golom Salvija, no Sevilla je okrenula rezultat s tri gola u nizu. Izjednačio je Luuk de Jong u 66. minuti, goste je u vodstvo doveo Munir u 90. minuti, a pobjedu je potvrdio Rakitić golom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to njegov 35. pogodak u 151 nastupu za Sevillu čiji je dres nosio od 2011. do 2014.

Za Sevillu je ovo bila prva utakmica u Primeri ove sezone, dok je Cadiz upisao drugi poraz u tri kola.

Prvi susret u novoj sezoni odigrao je i Atletico Madrid koji je pobijedio Granadu sa 6-1 uz dva gola i asistenciju novog pojačanja Luisa Suareza.

Sjajni urugvajski napadač kojeg je Barcelona otpisala, nije mogao poželjeti bolju premijeru u dresu madridskog velikana.

Suarez, koji je u petak dovršio prelazak u Atletico iz Barcelone, dobio je priliku u posljednjih 20 minuta, a samo dvije minute nakon ulaska u igru asistirao je Marcosu Llorenteu za pogodak. Do kraja dvoboja Suarez se dva puta upisao među strijelce (85, 90+3) za uvjerljiv start Atletica.

Golove za madridski sastav zabili su i Diego Costa (9), Angel Correa (47), Joao Felix (65) i Llorente (72), dok je strijelac za Granadu bio Jorge Molina (87).

Pobjeda Atletica je mogla biti i uvjerljivija, no Saul je u 16. minuti promašio kazneni udarac.

Šime Vrsaljko nije konkurirao za sastav Atletica, dok je vratar Ivo Grbioć utakmicu pratio s klupe.

Na ljestvici vode Betis i Granada koji su iz tri utakmice prikupili po šest bodova, a Real Sociedad i Celta Vigo ih imaju po pet.

Komentari