Barcelona je konačno kupila napadača koji će zamijeniti Ousmanea Dembelea

instragram

U jeku velike afere koja ovih dana potresa Camp Nou, Barcelona je konačno dovela novog napadačaRiječ je o Dancu Martinu Braithwaiteu, koji će biti predstavljen danas poslijepodne.

Danski reprezentativac, koji je nastupio protiv Hrvatske u osmini finala Svjetskog prvenstva, potpisao je četverogodišnji ugovor, a Barcelona je isplatila Leganesu 18 milijuna eura, koliko mu je iznosila odštetna klauzula.

Prije nego što je došao u Leganes 28-godišnji danski napadač u nastupao je za Esbjerg, Toulouse, Middlesbrough i Bordeaux. U francuskom klubu je bio na posudbi iz Middlesbrougha.

Dobar posao Leganesa

Početkom 2019. dolazi u Leganes na posudbu, a u ljeto iste godine madridski klub otkupljuje njegov ugovor od Middlesbrougha za pet milijuna eura. Cijena mu je u dvije godine dosta pala. Naime, Middlesbrough ga je 2017. kupio od Toulousea za 11 milijuna eura.



Dakle, Leganes je napravio odličan posao. U nešto više od pola godine zaradio je na Braithwaiteu 13 milijuna eura.

“Jako sam uzbuđen, san je postao java”, kazao je u prvim izjavama po dolasku u Barcelonu.

“Svatko tko se počne baviti nogometom kao dijete želi jednog dana igrati u klubu poput Barcelone. Moj je cilj s Barcelonom osvajati trofeje. Svjestan sam što me očekuje, Barcelona je klub visokih zahtjeva i velikog pritiska. No spreman sam na sve”, poručio je danski reprezentativac koji je u dresu Leganesa u ukupno 48 utakmica postigao 13 golova.

Danac bi trebao biti zamjena za nedavno ozlijeđenog Ousmanea Dembelea, koji će nakon operacije izbivati s terena šest mjeseci, barem tako glase liječničke prognoze.

Problemi u napadu

U Španjolskoj postoji pravilo prema kojem klub može dovesti zamjenu izvan prijelaznog roka za ozlijeđenog igrača koji se najmanje pet mjeseci neće vratiti na travnjak. Zamjenskog igrača moguće je dovesti samo iz klubova koji nastupaju u španjolskim ligama.

Barcelona je iskoristila to pravilo i kupilo napadača Leganesa, koji može igrati na krilnim pozicijama. Barceloni se još prije ozlijedio i udarni centarfor Luis Suarez, a u zimskom prijelaznom roku prodala je Carlesa Pereza Romi, pa je tako nakon ozljede Dembelea ostala na samo tri klasična napadača.

Uslijedila je grozničava potraga za igračem koji bi popunio rupu. U opticaju je bilo nekoliko imena, a Katalonci su se na kraju odlučili za Braithwaitea. Vidjet ćemo hoće li ispuniti očekivanja.

Komentari