BABIĆ POZVAO HRGOVIĆA: Želim pobijediti tog tipa, mrzim ga i želim ga nemilosrdno prebiti

Foto: Sandra Simunovic/Pixsell

Ranije tijekom dana, imali smo prilike saznati da se Alen Babić u subotu bori protiv Davida Spilmonta. Još od početka ovog mjeseca, poznato je da će ‘”Savage”‘ kročiti u ring 18. prosinca u Manchesteru. Međutim, protivnik se saznao tek u četvrtak, a radi se o 30-godišnjem Francuzu, visokom 191 centimetar.

Nije to protivnik kakvom se Babić nadao, no organizatorima je bilo teško pronaći adekvatnog protivnika u ovako malo vremena. Pomalo je nejasno zašto su uopće ponudili nastup našem boksaču, ako su i sami bili svjesni da će biti izuzetno teško pronaći kvalitetnog protivnika. Ipak, Spilmonta ne treba podcijeniti, jer iznenađenja su uvijek moguća, naročito u teškoj kategoriji, piše Fight Site.

Babić je također odradio intervju za Matchroom Boxing te je izjavio da ne zna puno o svom protivniku, no nije ga briga jer svakako ide po još jednu rutinsku pobjedu. Međutim, izuzev Spilmonta, Babić je očekivano dobio priliku osvrnuti se i na Filipa Hrgovića. Tenzije između dvojice ponajboljih hrvatskih boksača ponovno su skočile, naročito ususret i nakon posljednjeg Hrgovićevog nastupa koji je odradio 4. prosinca.

“‘El Animal” nokautirao je Emira Ahmatovića u trećoj rundi, no još se jednom našao na meti kritičara koji mu zamjeraju mečeve s niskorangiranim boksačima.



“Želim pobijediti tog tipa. Mrzim ga i želim ga nemilosrdno prebiti. On ne zna što će mu se dogoditi. Zapravo svjestan je, zato me i izbjegava. Bori se protiv s**nja od protivnika koji su 200 i neki na rang ljestvici, a govori da ja nisam dostojan protivnik. On je jedan od razloga zašto boksam. Gledam na sebe kao na Zorroa, kao na osvetnika. Želim mu se osvetiti za sve što je napravio drugim ljudima”, započeo je Savage, a zatim je dodatno pojasnio svoje motive.

“Radi se o velikoj borbi za Hrvatsku i Hrvate. Nitko nas ništa niti ne pita, ali moramo dogovoriti tu borbu. To je jedina takva borba u povijesti Hrvatske, s rivalstvom između dvojice Hrvata. Sanjam o velikoj boksačkoj priredbi u Hrvatskoj zadnjih pet godina, prije nego li sam i postao profesionalcem. Želim doći na meč u svom automobilu, (Seat) Ibizi i biti primjer svim običnim, prosječnim ljudima. Ako sam ja uspio, onda svi mogu, ja sam bio najveći prosjek od svih njih. Stvarno se veselim toj borbi (protiv Hrgovića)”.

 

Komentari