Ana Đerek pobijedila na prvom izdanju CRO-GYM lige

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Dvostruka hrvatska olimpijka Ana Đerek osvojila je prvo izdanje seniorske gimnastičke CRO-GYM lige, dok je Sara Šulekić ukupna pobjednica među juniorkama.

Natjecanje koje je Hrvatski gimnastički savez pokrenuo u nedostatku međunarodnih natjecanja kako bi spasio sezonu hrvatskih vježbača i dao im mogućnost bolje pripreme za Europsko prvenstvo u Mersinu koje je na rasporedu za dva tjedna.

Nakon Nedelišća 23. listopada i Zagreba 7. studenoga, treća odlučujuća stanica trebala se održati jučer u Zagrebu, međutim, zbog novih epidemioloških mjera, natjecanje je moralo biti otkazano, stoga je Tehnički odbor HGS-a odlučio proglasiti pobjednice nakon dva održana kola.

Članica splitskog Marjana Đerek slavila je i u Nedelišću i u Zagrebu i sa 60 bodova nosi ukupnu pobjedu. Druga je Tijana Korent (GK MZ Macan) sa 40 bodova, a treća Tina Zelčić (ZTD Hrvatski Sokol) sa 15.


Sara Šulekić (ZTD Hrvatski Sokol) osvojila je dvije titule. Pobjednica je u višeboju ispred Nike Kukuljan Frlete (GK Rijeka), te u pojedinačnom natjecanju gdje je skupila 50 bodova. Isti broj bodova ima Antea Ercegović (GK Marjan), međutim pobjednicom se proglašava gimnastičarka s većom E ocjenom (u odnosu na zadani kriterij). Brončana je Nika Kukuljan Frleta.

Najbolje hrvatske seniorke i juniorke sljedećeg tjedna odraditi će završne pripreme, a za točno tjedan dana odletjeti će put Mersina gdje ih čeka Europsko prvenstvo. Seniorsku reprezentaciju čine Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker, Tina Zelčić i Petra Furač (GK Sokol Karlovac), a juniorsku Sara Šulekić, Nika Kukuljan Frleta, Antea Ercegović, Katerina Strinić (GK Marjan) i Emi Matoščević (GK Rijeka).

S njima na put će treneri Miroslav Končarević, Diana Lukašić, Marko Brez, Robertina Kućan i Igor Križimski, te sutkinje Julija Ljubančić, Dunja Lederer i Anamarija Palijan Vračević.

Komentari