AFERA U BARCELONI: Barca unajmila tvrtku da blati Messija, a hvali gazdu?

FC Barcelona / Twitter

Odnosi unutar Barcelone nisu najbolji u posljednje vrijeme, a situaciju bi dodatno mogla pogoršati najnovija otkrića.

Barcelona je za gotovo milijun eura unajmila PR tvrtku kojoj je zadatak bio ”čistiti” ugled predsjednika Josepa Marije Bartomeua i istovremeno naštetiti ugledu bivših i sadašnjih igrača i ostalih osoba bliskih Barceloni.

Kako saznaje Cadena SER, tvrtka 13 Ventures upravlja s oko 100 računa na Twitteru i Facebooku s kojih je napadala i kritizirala, između ostalih, Lionela Messija, Gerarda Piquea, Xavija, Carlesa Puyola i Pepa Guardiolu. Messija su, primjerice, prozivali zbog odgađanja potpisa novog ugovora.

Na meti nisu bili samo igrači nego i Bartomeuovi protukandidati na izborima za klupskog predsjednika poput Víctora Fonta.



Barcelona je priznala suradnju sa spomenutom tvrtkom, ali demantiraju da su ih angažirali radi spomenutih akcija i tvrde da ne odgovaraju za njihove objave.

Međutim, Cadena SER objavila je da posjeduje dva izvještaja – jedan je analiza razvoja spomenutih računa na društvenim mrežama, a drugi je izvještaj o kampanji protiv spomenutog Victora Fonta, pretendenta na mjesto predsjednika.

Kampanja navodno traje još od 2017., a cifru od nešto manje od milijun eura uplatili su u šest rata preko raznih klupskih odjeljenja, prenosi Gol.hr.

Komentari