2 dana do velikog finala: Tko će stići do trona Europe?

flickr

U nedjelju od 21 sat na Wembleyu će započet možda i najveća utakmica ove godine, finale Europskog prvenstva. Tamo će se sastati Engleska, koja je pod sumnjivim okolnostima pobijedila Dansku, te Italija koja je na penale izbacila Španjolsku.

Dok se oko utakmice Engleske i Danske u međunarodnom nogometnom svijetu i dalje vuku repovi, u Engleskoj vlada prava euforija. Oni nikada nisu bili prvaci Europe, a zadnji veliko trofej im je ono slavno Svjetsko prvenstvo 1966.

Talijani optimistični

Italija je imala znatno teži put do ovog finala jer su u četvrtfinalu morali savladati Belgiju, a u polufinalu su slavili protiv naših krvnika Španjolaca. Engleska je osim danske pobijedila i Ukrajinu, ali i Njemačku što je ipak nešto lakši ždrijeb.

Od Talijana svoje viđenje finalne utakmice dao bivši njihov reprezentativac i član slavne generacije koja je 2012. osvojila zadnji njihov Euro, Marco Materazzi koji je istaknuo kako vjeruje da će odlučujući gol za titulu zabiti Ciro Immobile:



“Govorili smo jedan drugome: ‘Boje se, boje se’. I stvarno je bilo tako. Imali smo i osobu koja nam je prevodila njihove razgovore s terena. Znali smo da osjećaju pritisak. Govorim to jer sam onaj dan nakon pogotka Danske vidio lica engleskih igrača. To je nešto što bi Roberto Mancini trebao pokazati svojim igračima.”

To sve ipak sada pada u vodu, a sve se svodi na tih 90, ili možda čak i više, minuta na Wembleyu gdje će se odlučivati tko će zasjeti na tron Europe, a tko će u suzama napustiti Wembley.

 

Komentari