Savjetnik Grabar-Kitarović o incidentu nakon sučeljavanja: Vidim da sam na snimci ispao kao neki nasilnik

Boris Kovacev / CROPIX

Verbalni napad Tomislava Madžara, savjetnika Kolinde Grabar-Kitarović, na Zorana Milanovića, nakon debate na HTV-u, izazvao je brojne reakcije.

Nakon verbalnog napada, savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović rekao je za Jutarnji list da Zorana Milanovića može biti sram zbog izjave u kojoj je predsjedničku kandidatkinju HDZ-a nazvao kriminalcem. Osvrnuo se i na izjave da je Milanović u svojoj tvrtki radio za minimalac te kazao kako je to “javna tajna i da je uz minimalnu plaću plaćao i minimalne poreze”.

Upitan je li njegov istup izazvao reakcije kod drugih članova stožera Grabar-Kitarović, rekao je da “nije dobio nikakve reakcije” te kako je nakon okršaja s Milanovićem sjeo u auto i otišao, iako su ga okupljeni vidjeli kako razgovara sa Zoltanom Kabokom, glasnogovornikom stožera Kolinde Grabar-Kitarović, koji ga je smirivao dok je aktualna predsjednica davala izjavu za medije.

“Vidim da sam na ovoj snimci ispao kao neki nasilnik, no želim napomenuti da je gospodin Milanović u zadnjih 6 mjeseci svoje kampanje napadao branitelje, Crkvu, HDZ pa i predsjednicu Grabar-Kitarović. Žao mi je zbog mog istupa, no na takav način se Milanović ponio prema predsjednici Grabar-Kitarović, docirao je, napadao, ponižavao i jednostavno nije u redu da na takav način razgovara. Na takav je način govorio i za Škorine glasače, rekao je Madžar za Jutarnji list.



Na pitanje hoće li njegov ispad naštetiti kampanji Kolinde Grabar-Kitarović, odgovorio je da misli da neće jer on nije u stožeru i napominje da je to bio njegov, a ne ispad Kolinde Grabar-Kitarović.

Savjetnik predsjednice napao Milanovića: Sram vas bilo, i zbog takvog govora i zbog takvog izražavanja

Tko je Tomislav Madžar

Tomislav Madžar rođen je 1979. godine, a po struci je liječnik. U vezi je s poznatom hrvatskom dizajnericom, a pažnju javnosti privukao je i kada je 2017. u bolnici nakon operacije posjetio Milana Bandića.

Tomislav Madžar rođen je 1979. godine, a po struci je liječnik. Specijalist je i sveučilišni magistar medicine rada i sporta te je ravnatelj poliklinike ”Vaš pregled”. Završio je specijalistički poslijediplomski studij Menadžment u zdravstvu pri Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i doktorirao na temi ”Psihološki predskazatelji sportskih ozljeda u profesionalnih nogometaša i rukometaša”.

Posebni je savjetnik predsjednice za zdravstvo i sport te se u njezinu društvu često može vidjeti. U vezi je s poznatom hrvatskom dizajnericom Aleksandrom Dojčinović, a pažnju javnosti privukao je u svibnju 2018. godine kada je prije revije u restoranu Didov san, koji se nalazi preko puta Atelijera Meštrović gdje je A. Dojčinović predstavljala novu kolekciju, spasio život jednoj ženi. Naime, gošći restorana je pozlilo, a dr. Madžar je odmah priskočio u pomoć i reanimirao je dok nije došla Hitna pomoć. Nekoliko dana kasnije ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila kod mjesta Bobota u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tada mu je slomljena ključna kost, a stradala su mu i rebra. Automobil je tada vodio HDZ-ovac Marijan Kustić koji se nije zaustavio na znak stop već je prošao kroz raskrižje i tako izazvao sudar.

U svibnju 2017. godine predsjednica ga je poslala u posjet Milanu Bandiću koji je operirao bruh, a Madžar mu je tada odnio velikog plišanog medvjeda te su se zajedno fotografirali, a fotografiju potom objavili na društvenim mrežama. “Poklon predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović za brzo ozdravljenje”, objavio je tada iz bolničkog kreveta Milan Bandić, piše Večernji list.

Komentari