Predsjednik Trgovačkog suda reagirao na izjave Mislava Kolakušića

Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu Nino Radić u priopćenju je odbacio tvrdnje bivšeg suca toga suda Mislava Kolakušića da se na Trgovačkom sudu manipulira s dodjelom predmeta. Ističe da Kolakušić od travnja upravo na toj tvrdnji bazira svoju predsjedničku kampanju i koristi dokazano lažne manipulacije i populističke nastupe.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Radi objektivnog informiranja hrvatske javnosti o činjenicama važnim za rad Trgovačkog suda u Zagrebu, dajem sljedeće priopćenje.

Predsjednički kandidat, bivši sudac Trgovačkog suda u Zagrebu, Mislav Kolakušić, počevši od dana 22. travnja 2019. godine s nastupom na N1 TV, iznosi apsolutne neistine o manipulaciji s dodjelom predmeta na Trgovačkom sudu u Zagrebu i na tome temelji svoju predsjedničku kampanju.



Poslije senzacionalističkog nastupa od dana 22. travnja 2019. godine, na mrežnim stranicama koje služe vođenju političke kampanje Kolakušića, istaknuta je moja slika kao simbol korupcije u Republici Hrvatskoj uz komentare kojima nema mjesta u demokratskom društvu, a koji najbolje govore o kreatorima tog sadržaja.

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske provelo je postupak i utvrdilo kako su navodi odgovornih osoba udruge Antikorupcija i Mislava Kolakušića neosnovani u cijelosti, što potvrđuje pisani dokument Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Dokaz: KR-US-433/19 od dana 18. listopada 2019. godine

Odgovorne osobe udruge i Mislav Kolakušić, bez obzira na odluku Državnog odvjetništva Republike Hrvatske nastavljaju s propagandom i lažnim objavama.

Opisane radnje nisu učinjene radi dobrobiti Republike Hrvatske nego isključivo zbog ostvarenja osobnih koristi u političkom angažmanu Mislava Kolakušića.

U emisiji N1 TV, urednika Tihomira Ladišića, u utorak dana 16. prosinca 2019. godine, Kolakušić na posebno pitanje ističe da političku kampanju vodi poglavito putem društvenih mreža te da prati komentare pratitelja kojih ima više od sto tisuća.

Na društvenim mrežama, koje uređuje on i njegova Udruga, nastavlja se s navedenim lažnim objavama o Trgovačkom sudu u Zagrebu i meni osobno.

Kao predsjednik suda ukazujem na govor mržnje primijećen na mrežnim stranicama jednog predsjedničkog kandidata. Potpuno neosnovano vrijeđanje dostojanstava suda u jeku političke kampanje traži jasan odgovor.

Rad suda je javan i otvoren za sve kritike. Krhko povjerenje u pravosuđe potpuno nepotrebno dodatno je urušeno dokazano lažnim manipulacijama i populističkim nastupima bivšeg suca.

Radi svega navedenog, dužnost mi je objaviti ovo priopćenje te pozvati sve dobronamjerne građane Republike Hrvatske na kulturu dijaloga i poštivanje demokratskih vrijednosti”, stoji u priopćenju predsjednika Trgovačkog suda u Zagrebu Nine Radića.

Komentari