PREDSJEDNICA KRŠI IZBORNA PRAVILA Objavljuje slike s djecom na službenom profilu

Instagram

Kandidatkinja za predsjednicu Republike u novom mandatu Kolinda Grabar-Kitarović u sklopu svoje predizborne promidžbe u nedjelju je posjetila Imotski, Makarsku i Omiš, gdje gdje su je čekale pristaše i lokalni dužnosnici HDZ-a.

Sve je dokumentirano na predsjedničinom službenom Instagram profilu. Međutim, među objavljenim fotografijama nalazi se nekoliko gdje predsjednica pozira s djecom. To se direktno kosi s upozorenjem koje su predsjednički kandidati dobili na početku kampanje.

Državno izborno povjerenstvo upozorilo je u ponedjeljak, 25. studenog, potencijalne predsjedničke kandidate da ne koriste djecu za osobnu političku promociju.

DIP je to upozorenje odaslao nakon što je zaprimio primjedbe građana vezano uz sudjelovanje djece u dijeljenju promidžbenih izbornih materijala potencijalnih predsjedničkih kandidata.



“U vezi s tim upozoravamo potencijalne predsjedničke kandidate da ne koriste djecu za osobnu političku promociju, a što je i na prethodnim izborima također isticala pravobraniteljica za djecu”, stoji u priopćenju DIP-a.

 

 

View this post on Instagram

 

Omiš! ? #JerVjerujemUVas

A post shared by Kolinda Grabar-Kitarović (@predsjednicarh) on

Komentari